Головна Новини Суспільство події Ремонтні роботи в громадах: коли розпочнуть відновлення об'єктів та хто фінансуватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Ремонтні роботи в громадах: коли розпочнуть відновлення об'єктів та хто фінансуватиме

Міністр розвитку громад повідомив, коли в Україні почнеться першочергова відбудова та ремонти

6 квітня 2022, 18:00
Поділіться публікацією:

Ремонтні роботи в громадах: коли розпочнуть відновлення об'єктів та хто фінансуватиме

Фото ілюстративне / Pixabay

На засіданні уряду 5 квітня було затверджено рішення про першочерговий ремонт будівель та оцінку ступеню пошкодження об'єктів і житла в областях, що постраждали від бойових дій. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Відповідно до рішення Кабінету міністрів, кошти для постраждалих від бойових дій регіонів будуть виділятися з держбюджету. На ці гроші територіальні громади закуповуватимуть будівельні матеріали для проведення першочергових аварійно-ремонтних робіт на пошкоджених обстрілами російських окупантів цивільних об'єктах та будинках. Мова йде про лікарні, адміністративні приміщення, комунальні підприємства.

Замовниками матеріалів таких, як скло, OSB-плити, дерев'яні будівельні бруси й дошки, шифер, профнастил тощо, виступатимуть військові адміністрації.

Ухвалено порядок обстеження будівель критичної інфраструктури щодо ступеню пошкоджень. Після оглядів експертами, буде ухвалено рішення щодо їх ремонту чи демонтажу. Якщо приміщення можна буде відновити, то їх можуть перетворити на будівлі для проживання переселенців. Також постанова "Про внесення змін до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва" передбачає, що буде розширено перелік тих, хто обстежуватиме пошкоджених об’єктів під час воєнного стану.

"Відтак Уряд активно працює над тим, щоб відновлення інфраструктури країни розпочалось якнайшвидше. Для цього нам потрібно розуміння що можна відновити, а що маємо відбудувати після закінчення війни та повернення до нормального життя", – наголосив Олексій Чернишов.

Як повідомляв портал, українські архітектори показали свої проекти житла для переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини