Головна Новини Суспільство події Рекрут, штаб-сержант, головний майстер-сержант – в Україні з’явилися нові військові звання
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекрут, штаб-сержант, головний майстер-сержант – в Україні з’явилися нові військові звання

Такі звання, як прапорщик, мічман, старший мічман, а також старшина тепер не існують

1 жовтня 2020, 16:55 comments2317
Поділіться публікацією:

Відсьогодні  в Україні почав діяти новий перелік військових звань рядового, сержантського і старшинського складу. Так, введено звання рекрут, солдат, старший солдат – в рядовому складі, молодший сержант і сержант, головний сержант, штаб-сержант – в сержантському складі, замість прапорщиків тепер – майстер-, старший майстер- головний майстер-сержант. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів головний старшина Збройних Сил України – начальник Управління по роботі з сержантським складом ЗСУ Олександр Косинський.

Рекрут, штаб-сержант, головний майстер-сержант – в Україні з’явилися нові військові звання

Фото: Армія-Inform

"З’явилися нові військові звання, які вперше будуть застосовуватися у Збройних Силах та в інших військових формуваннях України. Сержантський і старшинський склад поділений на три категорії – молодший, старший та вищий. Це історична подія. Вітаю всіх причетних! Разом з цим наказ МОУ про перелік посад рядового, сержантського і старшинського складу під нові військові звання вже зареєстровано в Мін’юсті, він вступить в дію з 01.01.2021 року, після чого розпочнеться процес переатестації військовослужбовців зазначених категорій" — пише військовий.

Відхід від лінійки військових звань, започаткованих при Радянському Союзі – один з кроків реформування ЗСУ на систему військ НАТО.

Рекрут, штаб-сержант, головний майстер-сержант – в Україні з’явилися нові військові звання   - фото 2

Раніше "Коментарі" писали, що Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак затвердив Доктрину публічного спілкування в українській армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини