Головна Новини Суспільство події Реінкарнація СРСР: Путін отримав унікальну можливість - анексувати Казахстан
commentss НОВИНИ Всі новини

Реінкарнація СРСР: Путін отримав унікальну можливість - анексувати Казахстан

Ще Солженіцин казав: «Російська імперія неможлива без України, Білорусі та Казахстану»

9 січня 2022, 08:48 comments1196
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", влада Казахстану заявляє, що майже придушила протести і знову контролює ситуацію, відновивши "порядок". Президент Казахстану Токаєв дав вказівку армії стріляти на ураження по тих протестувальниках, хто продовжує вести опір. Зазначимо, Казахстан охопили протести через підвищення цін на пальне, яке переросло в масові акції протесту. Зі збільшенням людей на вулицях почали збільшуватися вимоги, які протестуючі висували владній верхівці. Своїми оцінками того, що відбувається, поділилися експерти.

Реінкарнація СРСР: Путін отримав унікальну можливість - анексувати Казахстан

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Для звичайних казахів Москва тепер стійко асоціюватиметься з окупантами

Блогер, громадський активіст Олександр Аронець зазначає у себе у Facebook, фактично те, що відбувається в Казахстані, означає одне – Москва, руками президента Токаєва усуває від влади клан Назарбаєва. Це стало очевидним після затримання племінника Назарбаєва. Сам Назарбаєв із сім'єю покинув Казахстан.

"Втім, для звичайних казахів Москва тепер стійко асоціюватиметься з окупантами. Тож утримати владу Токаєву-Путіну буде тяжко. Вочевидь, що московські окупаційні війська ще не скоро покинуть Казахстан. Ймовірно, їм доведеться надіслати додаткові війська, адже, нагадаю, Казахстан у 4 рази більший за територією, ніж Україна (найбільша країна Європи, між іншим)", – зазначив Аронець.

Він прогнозує, що на казахів очікують національно-визвольні протистояння, які в результаті можуть народити нову політичну та національну еліту, яка зможе позбутися як московського, так і назарбаївського клану. У всякому разі, у це дуже хотілося б вірити.

Казахстан – це не просто країна. Це ідентичний маркер

Політичний експерт, історик Віктор Таран зазначає, за той час, що в Казахстані продовжуються протести, вже можна зробити проміжні підсумки. Судячи з відео з телеграм-каналів, не всі казахи, які вийшли на протести, готові припинити боротися. Вони так само, як українці не розбіглися, а пручаються силовикам, відстрілюються, вбивають силовиків. Але тут важливо розуміти, наголошує експерт, що не вони перші почали вбивати. Так само, як і українці. Тому дають здачі на повну.

"Білорусам слід вивчити цей досвід, адже у них, і у нас один глобальний ворог – Росія, яка прагне відновити СРСР. Зараз Путін отримав унікальну можливість спробувати анексувати Казахстан у своєрідну "федерацію" на чолі з собою. Така собі реінкарнація СРСР. Тому що Казахстан – це не просто країна. Це ідентичний маркер. По-перше, як історик доведу, що Москва – це історичний улус і васал монгольської орди, якими свого часу керували пращури нинішніх казахів. По-друге, колись Солженіцин говорив: "Російська імперія неможлива без України, Білорусі та Казахстану". Білорусь вони вже мають. Казахстан та Україна опираються. Саме тому росіяни, котрі зайшли до Казахстану, мають шанс ніколи звідти не вийти. Путін вже анонсував створення військових баз та довгострокову окупацію", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – дипломат назвав три сценарії подальших подій у Казахстані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 січня 2022, 13:23

У Казахстані не така масштабна патріотична корупція і патріотична продажність, немає у власності фабрик у Липецьку та Новацентрів, він менш залежав від торгівлі з Імперією Зла - тому протримав свою незалежність на 8 років довше, ніж Україна. Не втратив територій в обмін на олігархічну власність та в рази менше жертв. У Казахстані не користуються скрізь брудною російською лайкою; не звуть власну валюту рублями; не використовують авто радянсько-корійського виробництва; не мають братніх Путіну продажних патріотів які революційно борються за владу і тіньові потоки.

Капитан Немо

9 січня 2022, 09:03

Ситуация в Казахстане один в один похожа на контролируемый хаос а простыми словами государственный переворот под видом гражданских протестов, примеры Молдова, Грузия и Украина!


Новини