Головна Новини Суспільство події Реформа шкільного харчування: перша леді розповіла про успіхи реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Реформа шкільного харчування: перша леді розповіла про успіхи реформи

З 1 січня усі школи України перейдуть на нові норми харчування

30 грудня 2021, 08:44
Поділіться публікацією:

Олена Зеленська, дружина президента України, розповіла, як проходить реформа шкільного харчування під її керівництвом. Перша леді обіцяє, що вже у новому році усі школярі будуть харчуватись більш якісно та збалансованіше. Вона розповіла, що зміниться уже з 1 січня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Реформа шкільного харчування: перша леді розповіла про успіхи реформи

Олена Зеленська. Фото з сайту президента України

"За ці роки, що ми працюємо, наша мета значно розширилась – ми хочемо змінити не лише те, що на столах, а саму культуру харчування як маленьких, так і дорослих українців, їхні харчові звички. Тож із 1 січня ми  запускаємо не просто реформу харчування, а реформу мислення: від миттєвого задоволення – до усвідомленого та уважного підходу до потреб свого організму, душі та розуму", – сказала Олена Зеленська.

За словами Олени Зеленської, увесь 2021 рік пішов на те, щоб модернізувати блоки харчування у школах країни, скласти меню та спланувати подальші дії. Уже з у новому семестрі, який розпочнеться з 10 січня, школярі отримають нове меню. У ньому загалом 160 страв. При їх плануванні були враховані наступні чинники: мінімум солі та цукру, субпродуктів та жирів. Але попри це збільшено кількість молока та кисломолочних продуктів, а також м’яса, риби, свіжих овочів та фруктів. Фахівцями будуть враховані і дієтичні потреби дітей, які мають проблеми зі здоров’ям.

Нагадаємо, раніше автори нового меню заявляли, що вартість харчування у школах суттєво не зросте – максимум до 25 грн. Проте, за прогнозами освітян, у деяких регіонах шкільне харчування все таки коштуватиме дорожче.

Читайте також: Alexa запропонувала дитині доторкнутися до штекера в розетці монетою — Amazon відреагував



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини