Головна Новини Суспільство події Реакція світу на рішення Байдена вийти з передвиборчих перегонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція світу на рішення Байдена вийти з передвиборчих перегонів

Світові лідери прокоментували рішення президента США Джо Байдена зняти свою кандидатуру на посаду наступного американського президента.

22 липня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден вирішив припинити свою участь в президентських перегонах та зняв свою кандидатуру. За словами Байдена, до кінця терміну він зосередиться на своїй діяльності президента. На рішення Байдена відреагували світові лідери, які назвали крок Байдена проявом сміливості.

Реакція світу на рішення Байдена вийти з передвиборчих перегонів

Президент США Джо Байден та перша леді Джилл Байден. Фото з відкритих джерел

Одним з перших на рішення Байдена відреагував президент України Володимир Зеленський, який подякував американському лідеру за підтримку у війні проти Росії.

"Ми завжди будемо вдячні президенту Байдену за лідерство. Він підтримував нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти Путіну окупувати нашу країну і продовжував підтримувати нас протягом цієї жахливої війни", — написав Зеленський.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ також висловив вдячність Байдену та назвав його союзником єврейського народу.

"Як перший президент США, який відвідав Ізраїль під час війни та як справжній союзник єврейського народу, він є символом непорушного зв’язку між нашими двома народами", — сказав Герцог.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав Байдена "великою людиною" та "справжнім другом" канадців.

"Я знаю президента Байдена роками. Він велика людина, і все, що він робить, керується любов'ю до своєї країни. Як президент, він є партнером для канадців — і справжнім другом. Президенту Байдену та першій леді: дякую", — написав Трюдо.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що сподівається на плідну співпрацю з Байденом до кінця терміну його президентства.

"Я знаю, що і як він робив протягом усієї своєї видатної кар’єри, він прийняв своє рішення на основі того, що, на його думку, є найкращим для американського народу", — сказав Стармер.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав рішення Байдена вийти з передвиборчих перегонів таким, що заслуговує на визнання, а також наголосив, що при президенті США НАТО стало сильнішим.

"Мій друг Джо Байден багато чого досяг: для своєї країни, для Європи, світу. Завдяки йому трансатлантичне співробітництво є тісним, НАТО сильним, а США для нас хорошим і надійним партнером. Його рішення більше не балотуватися заслуговує на визнання", — написав Шольц.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію Росії на вихід Джо Байдена з президентських перегонів.

Також "Коментарі" писав про те, хто може замінити Джо Байдена на виборах президента США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини