Головна Новини Суспільство події Раптове засідання Ради безпеки РФ: що чекає на Україну після визнання Росією «ЛДНР»
commentss НОВИНИ Всі новини

Раптове засідання Ради безпеки РФ: що чекає на Україну після визнання Росією «ЛДНР»

Президент РФ за крок від визнання "ЛДНР". Спікери Держдуми та Ради Федерації закликали визнати незалежність квазіреспублік

21 лютого 2022, 19:30 comments1830
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 21 лютого, Путін провів раптове засідання Ради безпеки РФ. Якраз під це засідання главарі т.зв. "ДНР" і "ЛНР" звернулися до нього з проханням визнати "республіки". У процесі засідання аналогічні заклики висловили його члени. Путін поки що взяв паузу. Про що свідчить такий розвиток подій? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

Раптове засідання Ради безпеки РФ: що чекає на Україну після визнання Росією «ЛДНР»

Засідання Радбезу РФ. Фото: сайт Кремля

Слідом за визнанням т.зв. "ЛДНР" Росія може розпочати активну риторику щодо "захисту співвітчизників" на території псевдореспублік

Директор Інституту світової політики, політичний експерт Євген Магда вважає, що сьогоднішнє засідання російської Ради безпеки стало новою віхою в ескалації ситуації на Донбасі.

"На мій погляд, ми бачимо бажання Путіна продемонструвати, що Росія готова йти далі, розширюючи свій вплив. При цьому вона чекатиме на рішення Заходу. Як на мене, процес визнання та надання допомоги самопроголошеним республікам РФ розбила на кілька технологічних складових. І намагатиметься їх втілювати у життя максимально послідовно та у власних інтересах", – зазначає експерт.

Він припускає, що слідом за визнанням т.зв. "ЛДНР", Росія може розпочати активну риторику щодо "захисту співвітчизників" на території псевдореспублік. Проте не включить їх до свого складу, оскільки такий розвиток подій однозначно призведе до санкцій з боку Заходу. А так зване визнання про "ЛДНР" відкриває РФ простір для торгу з представниками Заходу. І вона цю можливість максимально використовуватиме.

"Не сумніваюся, що Росія намагатиметься підтягти до цього визнання і Білорусь. І, відповідно, створити фактор економічного тиску на Україну. Вважаю, що РФ робитиме ставку не на військовий сценарій, а на сценарій економічного та інформаційного тиску на Київ. Поєднуючи його зі спробами розхитати ситуацію всередині нашої країни", – резюмує Євген Магда.

Нагнітання навколо донбаського кейсу потрібне Путіну для внутрішнього споживання, для підтримки страху у російського населення

Політолог Володимир Цибулько зазначає:

"Раніше була впевненість, що Путін не визнає цих квазіутворень, оскільки є готовність до нового саміту з Байденом (після 24 лютого, коли планується зустріч глав зовнішньополітичних відомств США та РФ). Президент Франції Макрон після недільної телефонної розмови з Путіним заговорив про нову архітектуру безпеки Європи, про ширший формат "Нормандії", можливо за участю американців. Тому ескалація навколо України не посилює переговори щодо позиції Путіна. Також варто звернути увагу на китайське попередження з боку колективного Заходу про важливість територіальної цілісності України. Але після сьогоднішніх спічів на Радбезі, де всі, хоч і невпевнено, але закликали Путіна визнати т.зв. "ДНР" і "ЛНР" — це визнання Росією може бути юридично оформлене".

Експерт впевнений, що нагнітання навколо донбаського кейсу потрібне Путіну для внутрішнього споживання, для підтримки страху російського населення.

Він також наголошує, що у разі визнання Путіним "ЛДНРії" Україні потрібно розривати дипломатичні відносини з РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – фейкове вторгнення України: експерти розповіли, що стоїть за цинічною провокацією Кремля та чому немає реакції Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

21 лютого 2022, 21:45

Атеист, не позорь Запорожье! Я сам запорожец!

Сергей

21 лютого 2022, 21:43

Со стороны Украины ответ - разрыв дипотношений. Ввод военного положения и визовый режим. Требования ввода санкций уровня иранских, как минимум. Самой Украине прекратить все поставки титана и электричества в Крым. Снабжение Приднестровья перекрыть. Снабжение оккупированных территорий - проблемы оккупантов!

Атеист

21 лютого 2022, 20:27

ну ты же всего лишь Бог, а не путин, потому ничего не можешь )) а в целом жестокость это болезнь, лечить тебя надо! приезжай в Запорожье, обсудим Запорожцев! Не знаю где живешь, но представь, в той город заезжают танки без флагов и потом тебе делают жизнь, а не ты делаешь свою жизнь.. поставь себя на место украинцев, грузинов, молдаван и прочих жертв агрессии кремля в виде аннексии части территорий.. а так, можно рассуждать, я бы да кабы, когда тебя не бьют и ты далеко и спокойно живешь, ведь не у тебя во дворе снаряды падают и не в твою область вторглись бандиты или пытаются вторгнуться..


Новини