Головна Новини Суспільство події Ракетні комплекси «Нептун» стали надходити на озброєння, подолавши багато бюрократичних бар'єрів - військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетні комплекси «Нептун» стали надходити на озброєння, подолавши багато бюрократичних бар'єрів - військовий експерт

Як вважає голова ГО "Спілка ветеранів АТО" Павло Федоров, озброєння української армії виходить на рівень європейських оборонних стандартів

28 лютого 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

Ракетні комплекси «Нептун» стали надходити на озброєння, подолавши багато бюрократичних бар'єрів - військовий експерт

Нептун (фото з відкритих джерел)

Майбутні оператори ракетних комплексів "Нептун" проходять підготовку по роботі з автоматизованою системою ситуаційного розпізнавання. Зараз особовий склад вчиться користуватися інтегрованою автоматизованою системою ситуаційного розпізнавання на море. Оперативне розпізнавання дозволить офіцерам берегової артилерії швидко приймати важливі рішення і вчасно отримувати дані про цілі в динамічній бойовій обстановці, що значно підвищує результативність застосування ракетного комплексу.

Крім того, система взаємосумісності з аналогічними системами країн НАТО, що було доведено її використанням під час проведення міжнародних навчань.

Як розповів інформаційному агентству "Коментарі-Україна" голова ГО "Спілка ветеранів АТО" Павло Федоров, озброєння української армії виходить на рівень європейських оборонних стандартів

  "Якщо порівнювати з 20014-2015 роками, то я можу сказати, що в озброєнні сталася разюча зміна. Добре, що комплекси "Нептун" стали надходити на озброєння, подолавши багато бюрократичних бар'єрів ", — сказав військовий експерт.

За його словами, зараз в українській армії відбувається масштабна модернізація.

"На жаль, вона поки не торкнулася систем наведення — до сих пір користуємося старими, але, я сподіваюся, все попереду", — додав Федоров.

Нагадаємо, київське конструкторське бюро "Луч" розпочало виготовлення спеціальних ракетних комплексів "Нептун". На озброєння ЗСУ ракетні установки взяли ще в серпні 2020 року. Втім контракт на виготовлення берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун" підприємство "Промінь" уклало тільки в грудні. Зараз же військову техніку активно розробляють і збирають відповідальні працівники. Поставка військової техніки для потреб українських військових заплановано безпосередньо на 2021 рік.

Для довідки. Крилаті ракети, які використовує "Нептун", можуть виконувати політ на надмалих висотах. Дальність стрільби ракетного комплексу досягає 300 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини