Головна Новини Суспільство події Рада змінила дати низки свят: що та коли святкуватимуть в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада змінила дати низки свят: що та коли святкуватимуть в Україні

В Україні офіційно змінили дату Різдва та ще двох свят

14 липня 2023, 12:07
Поділіться публікацією:

Нардепи підтримала в цілому законопроект 9431. Метою якого є "відмова від російської спадщини". Відтак, тепер вже офіційно Різдво Христове буде святкуватися 25 грудня, замість 7 січня.

Рада змінила дати низки свят: що та коли святкуватимуть в Україні

Календар. Фото: з відкритих джерел

Серед інших нововведень – відтепер 15 липня офіційно в Україні буде святкуватися День Української Державності: коли вшановується пам'ять видатного державотворця святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Раніше це святкування проходило 28 липня.

Також з 14 жовтня на 1 жовтня переноситься День захисників і захисниць України. Свято пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці

Є важливе уточнення, цей закон підпишуть після 28 липня, тому ще в цьому місяці День Української Державності буде святкуватися 28 липня.

Дані нововведення Верховна Рада підтримала майже всіма фракціями та групами – 241 голос "за". Свої голоси віддали 175 нардепів "Слуги народу", 19 обранців "Європейської Солідарності", 13 представників "Батьківщини", також новації підтримали 5 нардепів "За майбутнє", 10 від "Голосу", 10 від "Довіри", 2 від "Відновлення України" та 7 позафракційних. Жодного голосу не дали лише представники групи "Платформи за життя та мир".

Нагадаємо, що Православна Церква України ухвалила рішення з 1 вересня 2023 року перейти на новоюліанський календар. Після чого в нашій країні деякі свята відзначатимуть по-новому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україна на саміті НАТО здобула максимум з можливого – у чому головний успіх. Експерти детально в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

14 липня 2023, 16:13

Как по мне, то они херней занимаются. Тем более в военное время. Улицы переименовывают, какие-то праздники куда-то двигают. Зачем это все? Других дел нету? И, между прочем, работа этих дармоедов оплачивается из наших с вами налогов.

Ігор

14 липня 2023, 12:26

IQ православних і цього корумпованого юдейчика, дорівнює 0. Державні свята відповідають визначним датам і не можуть прив'язуватись до релігійних дат. тоді і 8 березня, і 9 травня, і шашличне 1 травня, і дні конституції та незалежності треба пересувати. Чи тут прив'язані до справжніх дат, а для пересунутих дати брали зі стелі? Не дивно, що країна Баг не має успіхів 33 роки і далі тільки безнадійність. Не дивно, що все біблійне життя юдеїв - суцільна провина перед їх Богом.


Новини