Головна Новини Суспільство події Рада збирається позачергово сьогодні через касові апарати: чи підуть депутати на зустріч підприємцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада збирається позачергово сьогодні через касові апарати: чи підуть депутати на зустріч підприємцям

Під стінами Верховної Ради зібрались підприємці, які вимагають відтермінування раніше прийнятого Закону

17 грудня 2021, 12:31
Поділіться публікацією:

Рада збирається позачергово сьогодні через касові апарати: чи підуть депутати на зустріч підприємцям

Протести підприємців проти касовий апаратів РРО . Фото з Facebook

У п’ятницю, 17 грудня, народні депутати збираються на позачергове засіданння Верховної Ради (ВР). Таке розпорядження вже оприлюднив зі своїм підписом голова ВР Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

"Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання 17 грудня 2021 року відразу після завершення чергового пленарного засідання Верховної Ради України 17 грудня 2021 року, на якому розглянути проєкт Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відтермінування строків розширеного застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку) (реєстр. № 6376)", — йдеться у документі.
Раніше народні депутати внесли зміни до законів, які вимагали, аби з 1 січня вже наступного року використання програмного РРО стане обов’язковим лише для певних категорій підприємців ІІ-IV груп. Тут мова йшла про такі сфери бізнесу, як торгівл ювелірними виробами, текстильними товарами, вживаними товарами в магазинах, автозапчастинами, надання послуг готелями, ресторанами та туристичними агенціями.

Для всіх інших платників єдиного податку ІІ-IV груп такий обов’язок мав виникнути з 1 квітня 2021 року. При цьому на платників єдиного податку І групи обов’язок застосовувати РРО взагалі мало не розповсюджуватися.

Сьогодні,  17 грудня, під стінами Верховної Ради зібрався черговий мітинг підприємців проти цих змін.

Нагадаємо, Верховна Рада 1 грудня 2020 року ухвалила за основу і в цілому закон, яким перенесла у часі обов’язкове застосування РРО для деяких ФОПів до 1 січня 2022 року.

Читайте також: Рух "захисників" ФОПів від РРО контролюють Ахметов та Гетьманцев — ЗМІ



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини