Головна Новини Суспільство події Рада розширила повноваження поліції під час воєнного стану: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада розширила повноваження поліції під час воєнного стану: що зміниться

На час війни поліція отримала додаткові повноваження

15 березня 2022, 21:55
Поділіться публікацією:

Парламент  підтримав  в цілому законопроєкт №7147,  яким внесено  зміни до законів "Про Національну поліцію" та "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України". За це рішення проголосувало 310 народних обранців.

Рада розширила повноваження поліції під час воєнного стану: що зміниться

У поліції нові повноваження (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією, що викладено в пояснювальній записці, новий закон  розроблений для того,  щоб  врегулювати  питання щодо діяльності поліції насамперед в умовах воєнного стану.

Важливо, що доповнення  мають стосунок щодо питань взаємодії органів і підрозділів Національної поліції з представниками  державних органів, органів місцевого самоврядування. Також з юридичними особами державної форми власності,  в тих питаннях, що  мають відношення стосовно військовополонених, забезпечення конвою та утримання затриманих, розмінування та допуск працівників поліції до проведення спеціальних вибухотехнічних робіт.

Також прийнятий законопроєкт врегулює поставлені питання щодо представництва в Міжнародній організації кримінальної поліції – Інтерполі. Також регулюватиме питання  збору біометричних даних осіб, у тому числі шляхом дактилоскопіювання.

Та закон суттєво розширить перелік підстав щодо зупинки працівниками поліції транспортних засобів та їх перевірок, ще перевірку кермувальників зупинених авто та пасажирів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чи будуть мобілізувати жінок і внутрішньо переміщених осібЗаступниця міністра оборони України Ганна Маляр відповіла на найбільш поширені запитання стосовно мобілізації. Зокрема Маляр надала пояснення щодо мобілізації жінок і внутрішньо переміщених осіб. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини