Головна Новини Суспільство події Рабинович пояснив, чому половина підприємств України може зупинитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Рабинович пояснив, чому половина підприємств України може зупинитися

Політик висловився про енергетичну галузь та міжнародну політику

20 жовтня 2021, 16:43
Поділіться публікацією:








Рабинович пояснив, чому половина підприємств України може зупинитися

Вадим Рабинович, фото з відкритих джерел

"Хотіти" в політиці — це дуже небагато. У нас хочуть в НАТО і записують це в Конституцію. Ще можна хотіти полетіти на Марс ... Але якщо мислити реально, то від Росії, з якою у нас тисячі кілометрів спільного кордону, ти нікуди не дінешся. Ти не можеш перенести країну в інше місце! А якщо не можеш, то включи мізки і зрозумій, що нам в будь-якому випадку потрібно будувати з нею стосунки ".

Таку думку висловив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" Вадим Рабинович в програмі "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24", пише 112 юа.

"Влада каже:" Росіяни не хочуть з нами зустрічатися! ". На це відповім: зустрічі Зеленський-Путін не буде, тому що не можна змусити Володимира Путіна з нами дружити", — підкреслив політик.

Вадим Рабинович нагадав, що делегація партії "ОПЗЖ" не раз літала в Москву домовлятися про взаємовигідну співпрацю, зокрема, в питанні поставок газу.

"Так, делегація" ОПЗЖ "їздила в Москву, оскільки ми розуміємо, що представників нинішньої влади там бачити не хочуть. Так, ми домовилися з російською стороною про ціну на газ 173 дол. за метр кубічний. Скажіть, який злочин проти України ми здійснили. Влада каже: "Ви продали країну..." Що ми продали?!. Говорити таке можуть тільки ненормальні люди — люди, які не розуміють наслідків своїх дій, які тримають в заручниках всю країну!" — вважає співголова партії "Опозиційна платформа — За життя".

Вадим Рабинович впевнений: без прориву в комунікації з РФ, як мінімум половина українських підприємств просто зупиниться.

"Якщо через місяць не буде прориву в комунікації з Росією, зупиниться 50% підприємств України, тому що собівартість їх продукції при закупівлі нинішнього дорого газу виросте, і вона буде неконкурентоспроможною. Це призведе до того, що ті люди, які працюють на цих підприємствах, стануть безробітними", — дав невтішний прогноз народний депутат, підкресливши, що вже сьогодні кількість безробітних захльостує країну — влада це розуміє, але не знає, що з цим робити.

"Згадайте, як ще недавно Шмигаль, Вітренко і Коболєв говорили: в сховищах багато газу, засіки повні. І що ми бачимо тепер? А то, що ніде і нічого немає. У мене питання: де влада збирається брати газ? Особисто я не знаю !" — зауважив Вадим Рабинович.

"Влада каже, що не підвищуватиме тарифи на газ, хоча обіцяла їх знизити. Так, можливо, вони підвищать тариф не безпосередньо домогосподарствам, а "запропонують" це зробити підприємствам, в результаті чого вони просто зупиняться. Тому я пропоную ті 20 млрд кубів газу, які видобуваються в Україні віддати людям за собівартістю!.. Але ні, влада бере 20 млрд нашого газу, змішує його з імпортним дорогим і пропонує нам купувати вже цей дорогий газ! ", — звернув увагу політик.

З таким підходом енергетичну галузь чекає катастрофа, вважає співголова партії "Опозиційна платформа — За життя".

"Насувається катастрофа, і усвідомлюючи це, влада гарячково намагається зустрітися з Путіним, з Міллером, з Макроном ... Так, я розумію, що в країні йдуть бойові дії, але поїхала ж опозиція в Москву, домовилася на вигідних умовах купувати газ для України. Ну, вилаяв її, тільки купіть газ по 175 доларів і тим самим врятуйте всю країну! " — закликав Вадим Рабинович.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини