Головна Новини Суспільство події Путінська Росія та гітлерівська Німеччина – названі явні паралелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путінська Росія та гітлерівська Німеччина – названі явні паралелі

Є як мінімум 6 пунктів, які зрівнюють путінську Росію та гітлерівську Німеччину

11 березня 2022, 09:35 comments1445
Поділіться публікацією:

Події путінської Росії часто порівнюють із діями гітлерівської Німеччини. Спеціально для видання "Коментарі" директор Інституту світової політики політичний експерт Євген Магда позначив найбільш явні паралелі.

Путінська Росія та гітлерівська Німеччина – названі явні паралелі

Путін-Гітлер. Фото: з відкритих джерел

Є низка очевидних моментів, які можна побачити у діях рашистської Росії та фашистської Німеччини. І провести між ними аналогії.

По-перше, загравання значної частини світу з агресором. Тобто довгий час світ не хотів розуміти, визнавати, що Путін — агресор. Так свого часу було і з Гітлером. І лише широкомасштабна війна Росії проти України розплющила очі багатьом у західному істеблішменті. І там почали зовсім по-іншому (але вже за принципом "витягай мішки – вокзал відходить") вирішувати ці питання.

По-друге, путінська Росія, як і гітлерівська Німеччина, робила спробу сил. Гітлер робив це з Чехословаччиною (1938) та Польщею (1939). Путін – у 2008-му, захопивши частину територій Грузії, а у 2014 – захопивши українські Крим та частину Донбасу. Нинішня Росія, як і Німеччина 30-40-х років минулого століття користувалася тим, що світ був поділений у своєму баченні ситуації. І не сприймав її як очевидну загрозу. Не було єдиної позиції навіть у США та ЄС. Вони й до кінця не єдині, але куди більш консолідовані, ніж раніше.

По-третє, рашистська Росія, як і фашистська Німеччина, діє практично без оголошення війни. Те, що Кремль називає "спеціальною військовою операцією в Україні", — це повномасштабна війна. Ми це відчуваємо на собі щодобово. Але жодної зрозумілої світові претензії до України Росія так і не висунула.

По-четверте, те, як працює російська пропаганда. Калька з гебельсівською. Її дії, її меседжі спрямовані насамперед на емоції, на внутрішню аудиторію. На мільйони росіян, які не мають критичне мислення. На те, щоб виправдати будь-які дії РФ, навіть найварварськіші.

По-п'яте — військові злочини путінської Росії схожі на військові злочини гітлерівської Німеччини. Бомбардування мирних об'єктів, знищення мирних громадян, блокада мирних міст, повне ігнорування правил ведення війни та всіх міжнародних правил.

Звідси випливає пункт шостий, який також вирівнює путінську Росію та гітлерівську Німеччину. Це обов'язковий міжнародний суд, щоби остаточно вирвати отруйне жало у РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байдена та його команду чекає важкий етап – треба ухвалювати рішення щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини