Головна Новини Суспільство події Путін почав велику справу: у Байдена розкрили плани диктатора щодо візиту до КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін почав велику справу: у Байдена розкрили плани диктатора щодо візиту до КНДР

У Білому домі вважають, що Путін хоче зібрати коаліцію

20 червня 2024, 08:17
Поділіться публікацією:

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї свідчить про прагнення Росії зібрати коаліцію з іншими країнами, зокрема з КНДР, Іраном, Сирією та, певною мірою, Китаєм. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки Білого дому Майкл Карпент, інформує "Укрінформ".

Путін почав велику справу: у Байдена розкрили плани диктатора щодо візиту до КНДР

Путін та Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

Представник Білого дому вважає, що Росії це не допоможе у протистоянні всьому демократичному світу, який продовжує забезпечувати потужну підтримку України.

"Щодо зустрічі Путіна та Кім Чен Ына у Пхеньяні і всієї помпезності та пишноти, які відображають тоталітарний характер режим у КНДР, очевидно, що йдеться про розширення партнерства", — зазначив Майкл Карпент.

Він додав, що найближчими партнерами Росії у світі стали Північна Корея, Іран, Сирія, а потім до певної міри Китай, який хоч і не надає Росії зброї, але надсилає багато продукції подвійного призначення для виробництва передових систем озброєння.

Карпентер уточнив, що йдеться, зокрема, про нітроцелюлозу для виготовлення порохів, оптику, верстати для російського ВПК. І це, за його словами, посилює загрозу для України та європейської безпеки.

"Це, у широкому сенсі, коаліція, яку збирає Росія. Але порівняйте її з коаліцією з 50 країн у Контактній групі з питань оборони України, а потім із приблизно 100 країнами, які підтримали принципи Статуту ООН у Швейцарії, і ви побачите явний контраст" , – висловився представник Білого дому.

Зазначимо, у подібному ключі мислять аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики вважають, що російський диктатор Володимир Путін прагне створити коаліцію країн, щоби спробувати позиціонувати об'єднання як реальну альтернативу НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини