Головна Новини Суспільство події Путін підвищує ставки: у США розповіли, навіщо Росія випробувала ракету "Ярс"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін підвищує ставки: у США розповіли, навіщо Росія випробувала ракету "Ярс"

Аналітики ISW вважають, що Росія зазнала ракети "Ярс", щоб вселити страх у західну аудиторію

2 березня 2024, 08:18
Поділіться публікацією:

Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-24 "Ярс" для того, щоб вселити страх у західну аудиторію та таким чином послабити західну підтримку України. Як передає портал "Коментарі", це впевнені американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Путін підвищує ставки: у США розповіли, навіщо Росія випробувала ракету "Ярс"

Ракета "Ярс". Фото: з відкритих джерел

1 березня Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська провели успішний навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-24 "Ярс", оснащеної ракетою залпового наведення (РСВН).

Путін під час свого послання до Федеральних зборів 29 лютого також підкреслив, що Росія має зброю, яка може завдати удару країнам Заходу.

ISW продовжує оцінювати, що Кремль часто використовує ядерне брязкання, щоб вселити страх у західну аудиторію та послабити підтримку України Заходом.

Військові аналітики кажуть, що використання Росією ядерної зброї в Україні та за її межами є малоймовірним.

Варто зазначити, "Ярс" або РС-24 — це стратегічний комплекс, в основі якого йде твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета. Його взяли на озброєння РФ у 2009 році.

Комплекс оснащений головною частиною, що розділяється — від 3 до 6 бойових блоків залежно від модифікації, кожен з них може вражати свою мету.

Швидкість польоту ракети нібито – до 14 махів, а її вибухова потужність еквівалентна мільйону тонн. Пропагандисти заявляють, що жодна система ПРО не спроможна її збити, а заряд "Ярсу" може повністю знищити невелике місто.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заява президента РФ Володимира Путіна про готовність застосування ядерної зброї у разі відправлення військ НАТО до України є черговим "психологічним залякуванням". Таку заяву зробив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомляє "El País".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

2 березня 2024, 15:22

показан только взлет..а уууусы и подделать можно-как говорил почтальон печкин..где полет?может она сразу и упала?учитывая мультфильмы с ракетами аналвговнетными очень даже может быть,что очередное фуфелко впарили.


Новини