Головна Новини Суспільство події Путін хоче свій саміт миру: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін хоче свій саміт миру: про що йдеться

Володимир Зеленський розповів, що Путін боїться Саміту миру і тому має намір влаштувати якусь свою платформу

28 травня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:

Побоюючись підсумків Саміту миру у Швейцарії, який організує влітку Україна, російський диктатор Володимир Путін вирішив влаштувати якусь "паралельну платформу". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на прес-конференції з прем'єр-міністром Бельгії Олександром Де Кроо зробив президент України Володимир Зеленський.

Путін хоче свій саміт миру: про що йдеться

Саміт миру. Фото з відкритих джерел

"Ми запропонували дипломатичний шлях – Саміт миру... Ми звертаємося до лідерів світу, якщо ти хочеш миру, то давайте зустрічатися на Саміті миру. І абсолютно справедливо, що цей майданчик готуємо ми разом із іншими партнерами, бо війна у нас, тому ініціатива повинна бути у нас. Ми — жертва, на нас напали, нас вбивають. Не треба шукати альтернативи. ", – висловився глава української держави.

На його думку, треба йти тим шляхом, який уже неодноразово обумовлений. Якщо є інші думки, можна приїхати на саміт до Швейцарії та озвучити їх. Це може зробити будь-яка держава. Будь-яка країна може запропонувати пропозиції щодо дипломатичного закінчення війни.

При цьому Володимир Зеленський зазначив, що Путін дуже боїться Саміту миру. Диктатор думав, що 90 країн не підтримають нас. Він зривав цей Саміт і продовжує це робити. І тому зараз думає влаштувати якусь паралельну платформу.

"Є лідери, які досі не висловилися. Я вважаю, що є ті, хто може підтримати Росію, отже, вони підтримують війну", – заявив Зеленський.

За словами президента, на Саміті очікують кількох представників з Африки.

Також Зеленський хотів би особистої присутності президента США Джо Байдена.

Президент зазначив, що Путін "буде стоячи аплодувати", якщо Байдена не буде. Зокрема, тому що після Саміту миру Росія захоче організувати щось своє і присутність представників великих держав допоможе Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини