Головна Новини Суспільство події Провокація Білорусі: чому громадянам не можна заходити на її територію
commentss НОВИНИ Всі новини

Провокація Білорусі: чому громадянам не можна заходити на її територію

Українців застерігають від перетину кордону з Білоруссю

24 червня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:








Провокація Білорусі: чому громадянам не можна заходити на її територію

Фото Держприкордонслужби

В Державній прикордонній службі застерігають українців від перетину кордону з Білоруссю. З боку України не будо домовленостей з урядом Білорусі щодо відкриття місць спрощеного перетину кордону для громадян.

Білорусь в односторонньому порядку ухвалила рішення про те, що українцям дозволяють заходити на територію білоруського заповідника "Ольманські болота" для збору ягід, грибів. В рішенні прикордонного комітету Білорусі  вказано, що дозвіл  діятиме з 1 липня до 10 серпня й будуть відкриті місця спрощеного пропуску: "Мутвіца", "Хінічів", "Селище" біля сіл Дроздинь, Березове та Познань. 

Прикордонники називають це відкритою провокацією зі сторони РБ. Адже під час перебування на території Білорусі безпека цивільних під загрозою.

В Україні продовжують діяти обмеження в період воєнного стану — заборона на відвідування лісів, на фото чи відеозйомку, використання відеореєстраторів в прикордонних територіях, на пересування цивільних на території шириною в один кілометр від державного кордону, крім мешканців тих сіл, що прилягають до кордону; на пересування в час комендантської години, використання БПЛА населенням, полювання чи рибальство в прикордонні; використання камуфляжу цивільними.

В прикордонних районах цивільні повинні мати з собою документи. Прикордонники закликають українців не порушувати ці правила, винні будуть нести покарання відповідно до законодавства.

Як писав портал "Коментарі", в Україну прибули потужні HIMARS з США. Міністр оборони України розповів про доставлену потужну важку зброю від Сполучених штатів для Збройних сил України. Йдеться про ракетні артилерійські системи підвищеної мобільності, змонтовані на колісному шасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини