Головна Новини Суспільство події Провал оточення Путіна: що для Росії означає арешт Дурова
commentss НОВИНИ Всі новини

Провал оточення Путіна: що для Росії означає арешт Дурова

Завдяки арешту Дурова у Європі може обвалитися вся агентурна мережа Росії.

25 серпня 2024, 12:20 comments7297
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Арешт засновника Telegram Павла Дурова у Франції – це кремлівський провал в якому винне оточення російського диктатора Володимира Путіна, вважає лейтенант та керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Провал оточення Путіна: що для Росії означає арешт Дурова

Засновник Telegram Павло Дуров. Фото з відкритих джерел

Андрій Коваленко прокоментував арешт Павла Дурова у Франції. За його словами, засновник Telegram міг шукати зустрічі в Азербайджані з Путіним, але йому відмовили. Тепер же в Росії істерика, адже "єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу".

"Звісно ж історія з Дуровим для Москви — це провал, в якому винне все оточення Путіна, від Вайно до Патрушева. Арешт Дурова можна порівняти зі зломом "Енігми" британцями під час Другої світової війни", — вважає Коваленко.

Telegram – єдиний месенджер, який активно використовує російська армія. Це найбільший месенджер в Україні, яким також активно користуються в Європі. Однак, завдяки арешту Дурова, Європа може виявити та знешкодити російський вплив у багатьох країнах.

"У найближчі місяці Росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними "відповідальними" за цей напрям шпигунської діяльності. Також завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа РФ у Європі", — вважає керівник Центру протидії дезінформації.

Як повідомляв портал "Коментарі", Павла Дурова арештували у Франції через відмову від співпраці при розслідуванні різних злочинів, пов'язаних з використанням Telegram, зокрема торгівлі наркотиками, сексуалізованому насильстві над дітьми та шахрайстві через відсутність модерації на платформі. Йому може загрожувати до 20 років в'язниці.

Також "Коментарі" писали про те, як у Росії відреагували на арешт Павла Дурова та закликали звільнити засновника Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини