Головна Новини Суспільство події Протести в Грузії: в аеропорту приземлився російський літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Грузії: в аеропорту приземлився російський літак

Грузини зібрались на протести поблизу в аеропорту Тбілісі через перший прямий рейс з Росії. Опозиціонери стверджують, що таким чином Росія намагається повільно анексувати Грузію.

19 травня 2023, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після чотирирічної перерви літак російської авіакомпанії "Азимут" здійснив перший прямий рейс між Москвою та Тбілісі. Такі події викликали протестні настрої в громадян Грузії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на грузинське видання Formula News.

Протести в Грузії: в аеропорту приземлився російський літак

Грузини зустрічають перший літак з Росії. Фото з відкритих джерел

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який анулював попередню заборону на прямі рейси до Грузії, а іншим документом скасував візовий режим з кавказькою країною. Влада Грузії назвала це кроком для поліпшення відносин між країнами. Однак грузинське населення обурюється таким діям.

"На тринадцятий рік перебування при владі "Грузинській мрії" (провладна партія Грузії) вдається "домовитися" з урядом Путіна, якого розшукують за міжнародні воєнні злочини, санкціонують, ізолюють, ненавидять усі. Це пропонується в обмін на інтеграцію з Європою. Подивіться, хто насолоджується польотами, і ви зрозумієте, кому потрібно було це відновити… Грузія була потрібна Кремлю і вони цим користуються", — пише правозахисниця Ніно Ломджарія.

За повідомленням видання "Ехо Кавказа" першим рейсом скористалась прокремлівська делегація політиків і громадських діячів Росії. Лідер партії "Лело" Мамука Хазарадзе закликає грузинську владу ввести візи для росіян, адже, на його думку, відбувається повільна анексія країни.

"Прокинься Грузія! Пора прокидатися! Йде тиха анексія Грузії – анексія не просто танк. Терміново ввести візовий режим для громадян Росії! Якщо так піде й далі, отримаємо Грузію без грузинів!", — коментує ситуацію грузинський опозиціонер Мамука Хазарадзе.

Про ситуацію з прильотом російського літака висловилась і президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

"Попри спротив грузинського народу, Росія приземлилася своїм небажаним рейсом у Тбілісі", — пише Зурабішвілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського критично відреагували на покращення відносин між Росією та Грузією.

Також "Коментарі" писали, що президентка Грузії назвала рішення Москви черговою провокацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://formulanews.ge/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини