Головна Новини Суспільство події Протест на «Першому каналі»: до росіян приходить прозріння чи пропаганду все ж не перемогти
commentss НОВИНИ Всі новини

Протест на «Першому каналі»: до росіян приходить прозріння чи пропаганду все ж не перемогти

Експерти розповіли, чому українцям не варто зачаровуватися поодиноким антивоєнним простом на російському ТБ

15 березня 2022, 10:32
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку редактору "Першого каналу" Марині Овсянніковій, яка увірвалася в ефір з антивоєнним плакатом, а також подякував тим росіянам, які не бояться протестувати та доносити правду про війну. Чи слід надавати цій акції таке значення? Чи можна говорити, що у росіян почалося прозріння? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Протест на «Першому каналі»: до росіян приходить прозріння чи пропаганду все ж не перемогти

Антивоєнний протест. Фото: з відкритих джерел

Доки ми не проведемо денацифікацію в Росії прозріння російського суспільства не буде

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик розмірковує так:

"Поки що в РФ щось проскакує, прокльовується, але не більше. Є якась ліберальна публіка, яка все ще працює у якихось структурах, ще не ізольованих. Вона намагається якимось чином протестувати, виступати проти війни. Але це одиниці. Не думаю, що є сенс цим зачаровуватись. Говорити про прозріння російського суспільства, чекати, що зараз, як гриби після дощу, підуть такі акції, що все більше людей виходитиме на вулицю. Цього не буде, доки ми не проведемо це прозріння за допомогою зброї. Доки ми не проведемо денацифікацію Росії".

Експерт акцентує, що є досить реалістичні пости від публіки, що ліберує, яка вже кричить, що їй страшно, вона не може, не хоче, що це не її війна. Деякі тікають із Росії. Але це, певен він, не прозріння.

"Російське суспільство не здатне навіть на бунт проти узурпатора та тирана. Навіть якщо Путін і надалі закручуватиме гайки, перетворюватиме РФ на Північну Корею, навряд чи росіяни масово вийдуть на протести, – вважає Віталій Кулик. – Я схильний вважати, що шлях Росії – внутрішній палацовий переворот або різка зміна ситуації на фронтах на нашу користь. Як наслідок – зміна політичного режиму, корекція його. Відшарування певної частини регіональної еліти. Бунт почнеться, коли відбудеться еволюція у верхах, а не в низах. Коли путінський режим дасть певну тріщину і не зможе контролювати ситуацію на місцях – тоді можливі бунти. У тому числі цей російський бунт – безглуздий і нещадний, на який я (як, впевнений, багато хто) всіляко сподіваюся".

Путін сам поставив Україну в умови, коли вона приречена об'єднати навколо себе тих росіян, які не хочуть у СРСР-2

Політолог Петро Охотін упевнений, що Україна має працювати з тими росіянами, які незадоволені Путіним.

"У грудні минулого року я побував на "Форумі вільної Росії", де була присутня більшість опозиційних рухів. Нам потрібно викристалізовувати тих, хто не має ворожнечі до України. Тих, хто на відміну від Путіна, не має фантомного болю з приводу розпаду СРСР", – пояснює політолог.

На думку Петра Охотіна, Путін сам поставив Україну в умови, коли вона приречена об'єднати навколо себе тих росіян, які не хочуть у СРСР-2 та не хочуть нової залізної завіси.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони РФ розповіли, що області, які вони поливають свинцем, дуже близькі росіянам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини