Головна Новини Суспільство події Прокурору ОГП Віталію Лало загрожує 8 років ув'язнення за підробку документів у справі Stolitsa Group
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурору ОГП Віталію Лало загрожує 8 років ув'язнення за підробку документів у справі Stolitsa Group

Прокурор Віталій Лало може постати перед судом за статтями 364 та 382 Кримінального кодексу України

16 лютого 2022, 19:33
Поділіться публікацією:

Державним бюро розслідувань та Офісом генерального прокурора понад вісім років розслідуються кримінальні провадження з нібито незаконного будівництва житлових комплексів у місті Києві на землях Державного підприємства "Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат "Пуща-водиця". Про це пише видання Апостроф.

Прокурору ОГП Віталію Лало загрожує 8 років ув'язнення за підробку документів у справі Stolitsa Group

Віталій Лало. Фото - Апостроф

У матеріалі зазначається, що зазначені факти були перевірені у десятках кримінальних проваджень з 2014 року та за результатами розслідування, всі кримінальні провадження були закриті через відсутність складу злочину в діях як представників Stolitsa Group, так і представників Агрокомбінату "Пуща-водиця".

Як передають журналісти видання, попри все вищесказане, у листопаді 2019 року за заявою громадської організації було зареєстровано нове кримінальне провадження за аналогічними фактами, якому присвоєно № 1201900000001057.

"Більш ніж за два роки розслідування зазначеного провадження слідством проведено десятки обшуків та експертиз, сотні виїмок та допитів, однак не встановлено жодних доказів порушення вимог чинного законодавства", — передає Апостроф.

За даними ЗМІ, адвокати Stolitsa Group добровільно надали всі необхідні документи та пояснення, які спростовують позицію Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що терміни розслідування у кримінальному провадженні № 1201900000001057 неодноразово тривали під приводом необхідності проведення додаткових слідчих дій. При цьому, за даними журналістів сайту Апостроф, всі обставини були встановлені, а документи досліджено.

28 січня 2022 року Печерський районний суд міста Києва відмовив слідчому Державного бюро розслідування Олександру Аніну у продовженні термінів розслідування зазначеного кримінального провадження. Це означає, що протягом п'яти днів зазначене кримінальне провадження має бути закрите прокурорами Офісу генерального прокурора.

Проте, як пише Апостроф, 31 січня 2022 року прокурор Офісу генерального прокурора Віталій Лало нібито вніс неоднозначні відомості до ЄРДР про продовження розслідування у зазначеному провадженні.

Адвокатами оскаржено бездіяльність прокурора Офісу генерального прокурора Віталія Лало щодо незакриття вказаного провадження.

В результаті 14 лютого 2022 року Печерський районний суд міста Києва встановив, що термін розслідування закінчився 31 січня 2022 року і зобов'язав прокурора Офісу генерального прокурора Віталія Лало закрити кримінальне провадження №12019000000001057.

Виходячи з усього вищесказаного, журналісти "Апостроф" порушують питання, чи постане прокурор Віталій Лало перед судом за статтями 364 та 382 Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини