Головна Новини Суспільство події Прогноз погоди на вихідні: в яких регіонах на Великдень дощитиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз погоди на вихідні: в яких регіонах на Великдень дощитиме

Синоптики кажуть, що 1, 2 і 3 травня в Україні буде тепло

1 травня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Погода у святкові вихідні в Україні буде мінливою, але теплою. Про це повідомляють синоптики Укргідрометцентру.

Прогноз погоди на вихідні: в яких регіонах на Великдень дощитиме

Прогноз погоди на 1, 2 і 3 травня

Так, 1 травня в північних, центральних, місцями в південних, а також у Харківській та Закарпатській областях можливі короткочасні дощі з грозами. До короткочасних опадів варто бути готовими й жителям західних, східних і південно-східних регіонів. Вітер сьогодні очікується південно-західний з переходом на північно-західний, 5-10 м / с.

Температура повітря вдень прогріється до 17-22 градусів тепла, а в південних областях потеплішає до 25 градусів. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 6-11 градусів тепла, а на високогір'ї Карпат — до 1-6 градусів вище нуля.

У неділю, 2 травня, на Закарпатті очікуються сильні дощі, а на більшій частині території України пройдуть короткочасні дощі з грозами.

У понеділок, 3 травня, згідно з прогнозом синоптиків, можливі короткочасні дощі тільки на території Лівобережної України. Також варто бути готовим до поривів вітру до 15-20 м / с.

Температура повітря 2 і 3 травня прогріється до 18-23 градусів тепла, а в східних областях — до 25 градусів. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 8-13 градусів тепла.

Нагадаємо, у травні середня місячна температура передбачається в межах 15-18 градусів тепла, в горах — 11-13 градусів тепла. Це, пояснили гідрометеорологи, на 1-1,5 градуса вище середніх багаторічних значень. Тоді як місячна кількість опадів очікується в західних областях 62-89 мм (в Карпатах до 134 мм), на решті території 28-50 мм. Такі показники знаходяться в межах середніх багаторічних значень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини