Головна Новини Суспільство події Прогноз погоди на квітень 2024: що обіцяють синоптики
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз погоди на квітень 2024: що обіцяють синоптики

У більшості західних регіонів, а також у Вінницькій та Одеській областях буде тепліше, ніж на решті території України, кажуть синоптики.

1 квітня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Погода в українських регіонах  в квітні  цього року  прогнозується досить теплою — показники будуть  до норми. При цьому, середньомісячна температура буде в межах 8-13 градусів тепла, в Карпатах — приблизно 6-7 градусів тепла.

Прогноз погоди на квітень 2024:  що обіцяють синоптики

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Теплішою прогнозується погода  майже в усіх західних областях, ще у Вінницькій області  та Одещині. Стовпчик термометра  підніметься на 1-1,5 градуса вище за норму. Про це йдеться в  прогнозі погоди, розміщеному  на сайті Укргідрометцентру.

При цьому, за прогнозом синоптиків, середня місячна кількість опадів очікується 30-52 мм, у Карпатах 60-89 мм, що в межах норми.

Представники  Укргідрометцентру  зазначають, що дані багаторічних спостережень свідчать про те, що в квітні середня місячна температура повітря становить 7-11 градусів тепла, у гірських районах — від 2 до 6 градусів тепла.

Абсолютний мінімум, коли може  мінусувати стовпчик термометра, становитиме  5-16 градусів морозу, на території  Чернігівської, Сумської, Харківської  областей та в Карпатах 17-22 градуси морозу, в південних регіонах  місцями 3-5 градусів морозу.

Щодо абсолютного максимуму температури повітря, то він становить — 26-33 градуси тепла, у гірських районах 21-22 градуси тепла.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під воду. Співробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території.  

Синоптик продовжила, що 2023 рік перевершив всі рекорди, бо став найтеплішим, враховуючи  історію метеорологічних спостережень. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини