Головна Новини Суспільство події Профанація від ТСК Гетманцева: бізнесу, що просив захисту у депутатів, арештували активи
commentss НОВИНИ Всі новини

Профанація від ТСК Гетманцева: бізнесу, що просив захисту у депутатів, арештували активи

ТСК з питань діяльності БЕБ, податкової та інших правоохоронних органів, утворена на базі податкового комітету ВРУ Данила Гетьманцева не змогла зупинити тиск на українських підприємців

26 травня 2023, 09:30
Поділіться публікацією:

Скарги бізнесу, які розглядала Комісія, залишилися без відповідей та кроків реагування. А компанії, які надали ТСК докази тиску, шантажу та вимагання хабарів, стикнулися після цього з новими арештами своїх активів, про що йдеться у судових ухвалах. 

Профанація від ТСК Гетманцева: бізнесу, що просив захисту у депутатів, арештували активи

Данило Гетманцев. Фото: із відкритих джерел

Так, раніше Гетманцев стверджував, що факти тиску на найбільшого виробника пакування в Україні  "Палп Мілл Прінт" збоку ОГП та БЕБ вивчить податковий комітет ВРУ.

Згодом з’ясувалося, що питання "Палп Мілл Прінту" та ще чотирьох компаній заслухала профільна ТСК.  Тоді депутати таки встановили, що переслідування виробника пакування відбувається у справах трирічної давнини і попри те, що висунуті БЕБом звинувачення вже були спростовані у судовому порядку. За словами нардепа, членкині ТСК Ольги Василевської-Смаглюк, за підсумками заслуховування Комісією найбільш резонансних скарг бізнесу також були зафіксовані факти вимагання, вилучення майна і вручення незаконних підозр.

Згодом, Василевська-Смаглюк запевнила, що після засідань ТСК та опрацювання матеріалів з урахуванням заслуховувань, до відповідних органів "були направлені депутатські звернення".

"Хочу також зазначити, що незважаючи на 5 скарг бізнесу, які були підняті на засіданні ТСК, реакція нашої Комісії була по всім зверненням, які на нас надходили", — запевняла політикиня. 

Разом з тим, сам бізнес, що надавав ТСК факти тиску з боку БЕБ та ОГП, замість припинення цього явища відчув на собі його посилення. 

Зокрема, згадана вище компанія "Палп Мілл Прінт", вчергове зіткнулася з арештами активів і корпоративних прав за наполяганням БЕБу і прокурорів.

Цього разу у межах справи підставою для накладення арешту стали знову нібито податкові питання. 

"Хоч вже є рішення окружного суду, який підтвердив правильність оподаткування майна, і відповідно суму, з якої було сплачено податки", — зазначила з цього прикладу Ольга Комар, представник постраждалого бізнесу, у коментарі "Апостроф ТВ".

Переслідування і тиск на бізнес в Україні з боку БЕБ, податківців, прокурорів та інших тільки посилюється, зазначає видання "Цензор.Бізнес", пов’язуючи ці явища з розширенням повноважень силовиків під час війни

Та дієвих механізмів протистояти хабарництву й вимаганню у ВР до цього часу запропонувати так і не спромоглися. В Уряді ж на проблему взагалі воліють не зважати, хоч там і скаржаться на значне падіння інвестицій в економіку країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини