Головна Новини Суспільство події Продають майно і тікають: у ВР сказали, скільки дітей вивезли з України перед навчальним роком
commentss НОВИНИ Всі новини

Продають майно і тікають: у ВР сказали, скільки дітей вивезли з України перед навчальним роком

Влада занепокоєна тим, що з України масово вивозять за кордон дітей

сьогодні, 10:43
Поділіться публікацією:

Перед початком нового навчального року з України виїхали близько 300 тисяч дітей, повідомила  народна депутатка Ніна Южаніна під час ефіру Вечір.LIVE.

Продають майно і тікають: у ВР сказали, скільки дітей вивезли з України перед навчальним роком

Школярі

Парламентар зазначила, що така значна кількість дітей, яких вивезли з України, викликає серйозне занепокоєння у влади. Южаніна припустила, що така ситуація може бути наслідком відсутності чітких сигналів від уряду щодо подальших планів на осінь та зиму, а також військових перспектив країни.

Депутатка підкреслила, що багато українців продають своє майно та переїжджають за кордон, переважно до Польщі.

"Це означає, люди... не чують від влади, який план дій на найближчу осінь, зиму, і, що з наступом і військовими можливостями. Сьогодні люди живуть тут, а завтра продають квартиру, майно і їдуть. Найближче — це Польща", — прокоментувала ситуацію Южаніна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр освіти Оксен Лісовий у Верховній Раді підтвердив інформацію про те, що з України масово вивозять школярів. За його словами, мова здебільшого йде про хлопців, які навчаються в 10 та 11 класах. Міністр зазначив, що ситуація, дійсно, є тривожною. Втім, він додав, що міністерство застосовує різні способи, щоб спонукати їх залишитися в Україні. На думку Лісового, щоб втримати випускників в Україні, міністерство повинно їм запропонувати якісну середню та вищу освіту. На його думку, саме це спонукатиме залишитися школярів в Україні. Також він додав, що західна вища освіта дещо міфологізована.

"Коментарі" розповідали, що хлопців з України вивозять, оскільки бояться, що їх можуть згодом відправити на війну. Особливо такий страх посилиться після інформації про те, що Штати тиснуть на Зеленського, щоб він знизив мобілізаційний вік до 18 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини