Головна Новини Суспільство події Продавати нафту стане неможливо: яку лазівку Москви ЄС зібрався перекрити остаточно
commentss НОВИНИ Всі новини

Продавати нафту стане неможливо: яку лазівку Москви ЄС зібрався перекрити остаточно

У ЄС заговорили про санкції проти судноплавного гіганта Росії

12 червня 2024, 17:25
Поділіться публікацією:

Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти російського нафтоперевалочного гіганта ПАТ "Совкомфлот". Зазначається, що це рішення дозволить ще більше обмежити можливості Кремля фінансувати війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Продавати нафту стане неможливо: яку лазівку Москви ЄС зібрався перекрити остаточно

Нафтові танкери. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що "Совкомфлот" був однією з ключових компаній, які допомагають транспортувати російську нафту в умовах західних обмежень. Компанія також надає послуги з розвідки та видобутку на шельфі та морських перевезень зрідженого природного газу.

У відповідь на війну Росії в Україні країни "Великої сімки" запровадили обмеження на експорт російської сирої нафти та нафтопродуктів, щоб обмежити доступ країни до західних послуг із транспортування та страхування. Москва пристосувалася до обмежень, включаючи заборону ЄС на імпорт російської нафти, використовуючи величезний тіньовий флот танкерів та продаючи свою нафту азіатським клієнтам.

Зазначається, що пропозиція Європи послідувала за рішенням США ввести санкції проти "Совкомфлоту" та 14 танкерів, пов'язаних з цією компанією, у спробі скоротити продаж нафти. Для затвердження можливих санкцій ЄС потрібна підтримка всіх країн-членів, і план може змінитися до цього часу.

Європейський Союз також пропонує запровадити санкції проти 13 судів, які беруть участь у перевезенні товарів і технологій, що використовуються у секторі оборони та безпеки, а також у транспортуванні нафти та нафтопродуктів або сприяють розширенню російського енергетичного сектору.

Також видання "Коментарі" повідомляло — флоту нафтових танкерів РФ тепер санкції не страшні: як Кремль знайшов лазівку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини