Головна Новини Суспільство події Процес пішов: Україна вимагає оприлюднити документи, які підтверджують членство росії в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес пішов: Україна вимагає оприлюднити документи, які підтверджують членство росії в ООН

В Україні переконані, що росія потрапила до Радбезу ООН шляхом прямого обману та фальсифікацій

1 вересня 2022, 16:35 comments1828
Поділіться публікацією:

Україна створила прецедент, який не зробила жодна країна-член ООН за останні 30 років. Постійне представництво України при ООН направило ноту на адресу Секретаріату ООН, з проханням надати копії документів, що підтверджують членство росії в ООН та роз’яснення застосованої процедури набуття статусу так званого "продовжувача" СРСР. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише нардеп Олексій Жмеренецький.

Процес пішов: Україна вимагає оприлюднити документи, які підтверджують членство росії в ООН

ООН. Фото - з відкритих джерел

"Такої процедури не існує і документи в ООН відсутні. Росія не має членства ані в Раді безпеки, ані в самій ООН, просто кон’юнктурні бюрократи за мовчазної згоди країн-учасників закривають очі на порушення Статуту ООН. Чому? Окреме цікаве питання. Але ми зняли статус кво замовчування цього факту. Подивимось, як будуть уникати відповіді в Секретаріаті ООН, але ми їх змусимо озвучити правду!", – зазначив нардеп.

Він додає, показово, що таке звернення стало можливим, після того, як наш Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики звернувся до Міністерства закордонних справ України (04-12/8-2022/134959 від 15.08.2022) із запитом роз’яснити, чи є в розпорядженні Міністерства закордонних справ України офіційні документи, які засвідчують статус російської федерації, як "продовжувача" срср, та підтвердження дотримання процедури набуття російською федерацією  членства в ООН та в Раді Безпеки ООН.

"Виявилось, що в міністерстві немає даних ані про процедуру за якою рф зайняла місце срср ані документів, якими це підкріплюється. Ну, краще пізно ніж ніколи...", – резюмував Олексій Жмеренецький.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Зеленський присоромив Європу – чи наважиться ЄС на посилення обмежень щодо росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини