Головна Новини Суспільство події Процес пішов: коли понад мільярд доларів від російських активів надійде до фонду для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес пішов: коли понад мільярд доларів від російських активів надійде до фонду для України

Euroclear переведе 1,69 млрд доларів від російських активів до фонду України

19 липня 2024, 15:00 comments1104
Поділіться публікацією:

Міжнародний депозитарій Euroclear вже в липні 2024 року переведе близько 1,55 млрд. євро (1,69 млрд. доларів) до європейського фонду для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Euroclear.

Процес пішов: коли понад мільярд доларів від російських активів надійде до фонду для України

Долари. Фото: з відкритих джерел

Згідно з підсумками першого півріччя поточного року Euroclear отримав 3,4 млрд. євро (3,7 млрд. доларів) у вигляді процентних доходів від інвестування заблокованих російських активів. Минулого року ця цифра становила 4,4 млрд євро (4,79 млрд доларів), а у 2022 – 821 млн євро (893 млн доларів).

Зокрема компанія виплатить податки з доходів, які були отримані від російських активів протягом січня-червня. Їх розмір становить 836 млн. євро (910 млн. доларів).

Відсотковий дохід міжнародного депозитарію за півріччя склав 4 млрд євро (4,35 млрд доларів), у зв'язку з чим чистий прибуток, який відноситься до заморожених активів Росії, за першу половину року становить 760 млн євро (827 млн доларів).

На початку повномасштабного вторгнення російських військ Захід заморозив активи Росії. Йдеться приблизно про 300 мільярдів доларів, хоча точна сума невідома. Україна наполягала на передачі цих коштів їй як компенсацію, але союзники були стурбовані юридичними та репутаційними ризиками.

Читайте на порталі "Коментарі" — Угорщина оскаржить передачу Україні надходжень від заморожених у Європейському Союзі російських активів. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Також видання "Коментарі" повідомляло – речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Захід "обережжує" у питанні конфіскації російських активів, оскільки розуміє "наслідки" такого кроку

"Тому пішли за урізаним варіантом, але й урізаний варіант є нічим іншим, як експропріацією, тому що всі ці доходи, вони таки є доходами з наших авуарів і передавати їх на інші цілі також є порушенням усіх правил та норм міжнародної фінансово-економічної системи", — заявив Пєсков.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини