Головна Новини Суспільство події Проблема приєднань обленерго до електромереж - одна з найгостріших для українського бізнесу - Герус
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблема приєднань обленерго до електромереж - одна з найгостріших для українського бізнесу - Герус

Залежно від потужності та відстані розрізняють два типи приєднань

19 травня 2021, 04:15
Поділіться публікацією:

Проблема приєднань до електромереж одна з найгостріших для українського бізнесу. Про це заявив глава комітету Верховної Ради з енергетики і ЖКГ Андрій Герус на сторінці в F acebook.

Проблема приєднань обленерго до електромереж - одна з найгостріших для українського бізнесу - Герус

Електромережі (фото з відкритих джерел)

"Разом з Aнатолієм Koстюком і Андрієм Жупаніним провели круглий стіл, де також підбили підсумки приєднань до електромереж 2020 року. За середній кількості днів на приєднання кращий результат показали: ЗАТ Рівнеобленерго — 20 днів (стандартне приєднання). АТ Житомиробленерго — 35 днів (нестандартне приєднання)", — повідомив Герус.


Проблема приєднань обленерго до електромереж - одна з найгостріших для українського бізнесу - Герус - фото 2

За його словами, найгірший результат показали: ВАТ Запоріжжяобленерго — 249 днів (стандартне приєднання); АТ Чернівціобленерго — 476 днів (нестандартне приєднання).

Проблема приєднань обленерго до електромереж - одна з найгостріших для українського бізнесу - Герус - фото 3

За кількістю стандартних і нестандартних приєднань лідирує АТ ДТЕК Дніпровські електромережі — 7255 і 1560 приєднань відповідно. А найгірші показники в АТ Вінницяобленерго — 2 (нестандартне приєднання).

Проблема приєднань обленерго до електромереж - одна з найгостріших для українського бізнесу - Герус - фото 4

Як повідомляли раніше за лютий 2020 року 504 населених пунктів в 12 областях країни залишилися без світла через аварію на електромережах. Згідно з даними Державної служби надзвичайних ситуацій — це абсолютний рекорд по знеструмленнях за пів року. Відновлення електропостачання триває в Херсонській, Львівській та Івано-Франківській областях. Такі наслідки урагану, який пройшовся по країні 24-26 лютого. Про це передає пресслужба ДСНС. Причина масштабних пошкоджень — застарілість мереж, які не витримують негоду. В середньому українці сидять без світла по 18 годин на рік. У той час як європейці — всього 23 хвилини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини