Головна Новини Суспільство події Прикордонники назвали країну, до якої найчастіше їздять українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники назвали країну, до якої найчастіше їздять українці

Прикордонники показали статистику, яка демонструє кількість перетинів держкордону громадянами України, які прямували за кордон

27 січня 2022, 11:58 comments2834
Поділіться публікацією:

Держприкордонслужба проаналізувала, куди найбільше українців виїжджало 2021 року, зіставивши ці дані з цифрами за 2020 рік. Як виявилося, Польща очолила перелік країн, до яких найчастіше їздять українці. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.

Прикордонники назвали країну, до якої найчастіше їздять українці

Прикордонники. Фото з відкритих джерел

Так, у 2021 році прикордонники зафіксували 4,4 млн поїздок саме до Польщі, що на 13% більше, ніж у 2020 році. На другому місці за відвідуваністю українцями опинилася сонячна Туреччина. Цю країну у 2021 році відвідало понад 2 мільйони українців. У трійку найпопулярніших країн серед громадян України потрапила й Угорщина. У цю країну прикордонники зафіксували 1,7 млн подорожей українців.

Також серед відвідуваних українцями країн виявився Єгипет, що полюбився українським туристам. У порівнянні з 2020 роком кількість подорожей зросла вдвічі. Усього ж прикордонники зафіксували 1,4 млн пропускних операцій.

Прикордонники повідомляють, попри те, що у п'ятірці найбільш відвідуваних країн, як і раніше, є Росія, все ж кількість подорожей до цієї країни суттєво знижується. У 2021 році 918 тисяч наших співвітчизників побували у країні-агресорі. На тлі інших країн лише подорожі до РФ зменшилися. Іншими країнами відзначає позитивний приріст у подорожах українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні вже сформований прошарок населення, який залучений до трудової міграції. З огляду на це Польща внесла відповідні зміни до законодавства, чим суттєво спростила правила для українських заробітчан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини