Головна Новини Суспільство події Пригожин живий, він інсценував свою смерть, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин живий, він інсценував свою смерть, - ЗМІ

На думку грузинської дослідниці, на інсценування ватажок ПВК міг піти, щоб залишатися в тіні

24 серпня 2023, 16:37 comments8098
Поділіться публікацією:

Ватажок і засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин може бути зараз живішим за всіх живих, адже він міг інсценувати свою загибель, знаючи, що він уже не мешканець, адже на нього чекає неминуча розправа. Як повідомляє портал "Коментарі", таке припущення висловила грузинська дослідниця, науковий співробітник британського Королівського інституту об'єднаних служб Натія Сескурія в інтерв'ю для "Express.co.uk".

Пригожин живий, він інсценував свою смерть, - ЗМІ

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Дослідниця припустила, що Пригожин може й надалі керувати ПВК "Вагнера", але на відстані, ніде привселюдно не засвічуючись.

"Існує ймовірність, що це було зроблено для того, щоб Пригожин міг діяти непомітно… Все це міг інсценувати сам Пригожиним, щоб зникнути", — припустив Натія Сескурія.

Головною причиною, через яку ватажок ПВК міг зважитися на інсценування смерті, Сескурія назвала усвідомлення ним того, що він підписав собі смертний вирок, організувавши похід на Москву: "Шляху назад не було, він не мав можливості повернути довіру Путіна і вести справи як завжди ".

Тому Пригожин цілком міг вибратися із ситуації таким чином, щоб залишитися живим, вважає експерт.

Зазначимо, знищення в середу, 23 серпня, над Тверською областю (РФ) бізнес-джету Embraer 600 з бортовим номером RA-02795, в якому перебували ватажки ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та Дмитро Уткін, серйозно сколихнув інформаційний простір. Президент США Джо Байден заявив, що передбачав такий розвиток подій. Мовляв, після червневого заколоту вагнерівців було зрозуміло, що Путін цього просто так не залишить. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк також упевнений, що аварія літака сталася за наказом Путіна. Цієї ж версії дотримуються аналітики Інституту вивчення війни, припускаючи, що таким чином російський диктатор сподівається публічно відновити своє панування і помститися за приниження після заколоту найманців 24 червня. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини