Головна Новини Суспільство події Президент Литви заінтригував заявою – саміт НАТО не розчарує українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви заінтригував заявою – саміт НАТО не розчарує українців

Науседа заявив, що деякі країни НАТО приїдуть до Вільнюса із зобов'язаннями надати гарантії безпеки Україні

5 липня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Рішення, які підтримають країни-члени НАТО на саміті у Вільнюсі, не повинні розчарувати Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "LRT" зробив президент Литви Гітанас Науседа.

Президент Литви заінтригував заявою – саміт НАТО не розчарує українців

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

"Я відчуваю, що ми таки знайдемо ті формулювання, які не розчарують українців і скажуть більше, ніж ми звикли говорити", — заявив лідер Литви.

Гітанас Науседа підтвердив, що низка країн приїде до Литви з довгостроковими гарантіями безпеки, які нададуть Україні. Крім цього, вже є домовленості щодо створення Ради Україна-НАТО для посилення інтеграції Києва до Альянсу.

За словами президента Литви, коли президент України приїде до Вільнюса, він отримає позитивний результат. Можливо, не буде задоволено план-максимум України, але те, що український народ отримає багато з того, що очікує – це факт.

При цьому Науседа зазначив, що не категорично висловлюватиметься, що Україна не отримає запрошення до НАТО після закінчення війни в тому чи іншому вигляді. Він додав, що це саме те, що зараз обговорюється в Альянсі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче саміт НАТО, який пройде у Вільнюсі 11-12 липня, тим більше від української влади різноманітних заяв із цього приводу. У черговому інтерв'ю телеканалу CNN президент України Володимир Зеленський закликав голову Білого дому Джо Байдена вже зараз офіційно запросити нашу країну до НАТО. Наголосивши, що розуміє – власне вступ стане можливим лише після закінчення повномасштабної російсько-української війни. А у вечірньому зверненні 3 липня Зеленський наголосив, що убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною – і лише разом з Україною в НАТО. Саме тому, вважає він, має бути досягнуто визначеності щодо цієї самої безпеки та нашого майбутнього в Альянсі. Експерти продовжують аналізувати для видання "Коментарі" український натиск у ракурсі євроатлантичної інтеграції, а також – що ми можемо отримати на вільнюському саміті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини