Головна Новини Суспільство події Прес-конференція у метро: експерти проаналізували меседжі Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Прес-конференція у метро: експерти проаналізували меседжі Зеленського

Українські експерти проаналізували заяви Володимира Зеленського щодо завершення війни в Україні, загострення на Донбасі та допомоги Заходу

24 квітня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

У суботу, 23 квітня, майже через два місяці відкритої війни Росії проти України, український президент Володимир Зеленський дав велику прес-конференцію для українських та зарубіжних ЗМІ в метро. Видання "Коментарі" запитало експертів, як вони оцінюють місце проведення та меседжі, озвучені главою держави?

Прес-конференція у метро: експерти проаналізували меседжі Зеленського

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Політичний експерт директор Communication group Володимир Манько нагадує, що на Великдень, 24 квітня, випала і дата завершення другого місяця відкритої українсько-російської війни.

"Почався третій місяць. Напередодні президент Зеленський дав велику прес-конференцію в київському метро. Місце вибрано символічне, а також безпечне з огляду на ракетні удари РФ. Одні з головних меседжів Зеленського – війну треба завершувати, потрібні переговори з Путіним, партнери повинні продовжувати допомагати Україні. Завершити війну український президент хотів би дипломатичним шляхом. І для цього він шукає зустрічі з президентом РФ. Останній або не реагує, або каже, що ще не час".

За словами Володимира Манько, вже ясно, що Путін хоче мати більш переконливе становище на фронтах, ніж зараз. Для цього в Кремлі планують якийсь прорив та Донбас.

"Всі розуміють, що переговорна позиція на дипломатичних майданчиках залежить від позиції на фронтах. Для того, щоб Путін погодився на переговори, так і не здобувши відчутних перемог, Зеленський просить (навіть вимагає) більшої зброї у наших партнерів. Більше зброї – більше можливостей не допустити ніяких проривів Зеленський ставить ультиматум – остаточне знищення українського гарнізону в Маріуполі та проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях тієї ж Херсонщини (з метою створення або т.зв. "ХерНР", або приєднання до інших, створених РФ, квазіутворенням) його дипломатичних зусиллях. Тоді говоритиме лише зброя", – наголошує експерт.

Він також звертає увагу, що Зеленський не втомлюється нагадувати партнерам про необхідність їхньої участі у відновленні України після війни. Оскільки, зважаючи на масштаби руйнувань та втрат української економіки, самостійно ми цього зробити не зможемо.

"На прес-конференції йшлося також і про ядерну зброю, – акцентує Володимир Манько. – Зеленський припустився можливості використання ядерної зброї Росією, але наголосив, що це означатиме повну втрату керівництвом країни-агресора розуміння реальності. Справді, життя на забрудненій радіацією землі перетвориться на пекло для всіх, навіть тих, хто таку зброю застосував".

Експерт резюмує: у третій місяць війни Україна входить із піднятою головою. Ми не допустили бліцкригу, відстояли Київ, знищили багато сил противника.

"Думаю, саме цей місяць має дати вирішення ситуації на Донбасі, – ділиться Володимир Манько. – Або ворог робить прорив і підходить до Дніпра та Запоріжжя, або наші й тут ламають усі плани супротивника – і підходять до Донецька та Луганська".

Голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики", співзасновник у Гуманітарній організації "Відповідальні громадяни" Енріке Менендес розмірковує так:

"Місце для прес-конференції обрано чудово. У медійному плані президент та його команда виглядають у цій війні просто чудово. Комунікація – досить хороша. Що ж до меседжів… Швидше ми почули звіт про те, що відбувається, а не прес-конференцію, яка дає надію. Дуже схоже на те, що українсько-російські переговори йдуть вкрай повільно і важко. І це турбує, адже щодня продовжують гинути, страждати українці".

За словами Енріке Менендеса, йому не вистачило у відповідях президента можливих варіантів виходу з війни, чіткіших посилань щодо того, як триває переговорний процес.

"Про це було сказано досить скромно. Все загалом, нічого нового ми не почули. Це дає багато їжі для спекуляцій, але зовсім не дає їжі для роздумів, — пояснює експерт. — З позитиву — що переговорний процес все ж таки йде. Мене як людину, яка бореться за дипломатичний вирішення конфлікту, не радують все нові й нові постачання озброєння в нашу країну... Я чудово розумію, що навіть якщо Захід дає нам зброю, воюватимуть і гинуть будуть саме українці, і це точно не викликає захоплення. Сьогодні два місяці як іде повномасштабна війна. Досі важко звикнути до цієї думки. І все ж я вважаю, що не вичерпані варіанти закінчити війну переговорами. Повернутися до позначки, з якою все почалося у лютому".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у США озвучили прогноз війни в Україні найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини