Головна Новини Суспільство події Прем’єр Великобританії заявив, що Росія має план блискавичного захоплення Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Великобританії заявив, що Росія має план блискавичного захоплення Києва

Джонсон навів дані британської розвідки, що Росія планує блискавичний напад на Київ

25 січня 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що, за даними їх розвідки, Росія готує реалізацію плану "блискавичного захоплення Києва". Про це він заявив вчора, 24 січня, під час зустрічі з лідерами США та Європи, де вони обговорювали план дій на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Про це пише видання BBC, передає портал "Коментарі".

Прем’єр Великобританії заявив, що Росія має план блискавичного захоплення Києва

Борис Джонсон. Фото з відкритих джерел

"Розвідка дуже чітко вказує на те, що на кордонах України є 60 російських бойових груп, у них є план блискавичної війни, у рамках якого вони можуть захопити Київ, і це те, що можуть побачити всі. Ми повинні чітко дати зрозуміти Кремлю, Росії, що це буде катастрофічний крок", — сказав Борис Джонсон. 

За його словами, Велика Британія "очолює створення пакету економічних санкцій" проти Росії та постачає Україні оборонну зброю. НАТО переводить сили у режим очікування. Це означає, що союзники по НАТО посилають додаткові кораблі та винищувачі до Східної Європи, щоб зміцнити оборону та посилити стримування у відповідь на тривале нарощування російських сил. 

Натомість Росія спростувала плани військових дій, але, за оцінками експертів, на кордоні зібралося близько 100 тисяч військових. Голова НАТО тим часом заявив про загрозу нового конфлікту у Європі. 

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Британії звинуватило президента Росії Володимира Путіна у тому, що він планує змістити українську владу та зробити лідером нового промосковського уряду ексдепутата Євгенія Мураєва. Сам Мураєв назвав ці заяви "нісенітницею".

Читайте також: "Багато цікавих речей, про які ми мріяли": Резніков заінтригував військовою допомогою США та Британії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 січня 2022, 13:31

Якщо імперія поставить свого Мураєва або подібного, то корумпованим патріотам при владі немає чого хвилюватись за своє майно. Хоч владу вони і втратять, але все, що набуто важкою корупційною працею у вишиванках: три батони золотих, унітаза золотих - три, ..., вони збережуть.


Новини