Головна Новини Суспільство події Прем'єр-міністр розповів, коли у всіх будинках України ввімкнуть опалення
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр розповів, коли у всіх будинках України ввімкнуть опалення

Понад 70% житлових будинків підключено до тепла

28 жовтня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

За словами очільника уряду України Дениса Шмигаля, станом на початок листопада у всіх житлових будинках країни буде ввімкнено опалення. Наразі до тепла підключено понад 70%. Про це прем'єр-міністр розповів на урядовому засіданні, повідомляє УНІАН.

Прем'єр-міністр розповів, коли у всіх будинках України ввімкнуть опалення

Опалювальный сезон в Україні - фото з відкритих джерел

"Незважаючи на світову енергетичну кризу, ми маємо достатньо ресурсів та міцності, щоб стабільно пройти цю зиму. До речі, зараз уже понад 70% житлових будинків підключено до тепла. Ми очікуємо, що на початок листопада ця цифра становитиме 100%", — повідомив Шмигаль. .

Зазначимо, що, за словами Дениса Шмигаля, лікарням та школам заборонено відключати опалення та газ до весни 2022 року. Це означає, що також не припинятиметься подача "блакитного палива" в газопостачальні компанії, які забезпечують ці послуги у соціальній галузі. Глава уряду стверджує, що країна має достатньо ресурсів, щоб успішно пережити світову кризу енергетичної галузі.

Глава уряду зазначив, що ціна на газ, який поставлятиметься населенню, не змінюватиметься протягом усього опалювального сезону. Це стало можливим завдяки використанню нового інструменту – Балансуючої групи НАК "Нафтогаз України".

Раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили прогноз тарифів на комунальні послуги у листопаді в Україні. Фахівець із державної політики у паливно-енергетичному комплексі, доктор наук з держуправління, професор Геннадій Рябцев зазначає, що більшості українців, які проживають у містах-мільйонниках, не варто побоюватися різкого стрибка тарифів на всі енергетичні товари та послуги.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини