Прем'єр Індії зробив заяву про мир перед візитом в Україну

Моді погодився "передавати повідомлення" між російським диктатором Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, котрий у п'ятницю відвідає Україну, заявив, що підтримує мир у регіоні. Політик також повторив заклик до дипломатії щодо припинення конфлікту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Вloomberg".

У своєму виступі у Варшаві Моді заявив, що "зараз не є епоха війни". За його словами, Індія є "шанувальницею постійного світу в цьому регіоні" і вірить у діалог та дипломатію для вирішення конфліктів.

Моді погодився "передавати повідомлення" між російським диктатором Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським, хоча й не відіграватиме роль формального посередника.

Як пояснює видання, така політика відображає "делікатну" позицію Нью-Делі з огляду на тісні політичні та економічні зв'язки з Росією, яка постачає Індії дешеву нафту та зброю.

Зазначається, що жоден прем'єр-міністр Індії не відвідував Польщу та Україну з того часу, як ці країни стали незалежними від Радянського Союзу. Таким чином, Моді намагається розширити вплив Індії на Центральну Європу, що було найнижчим пріоритетом для Нью-Делі за останні кілька десятиліть.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Моді їде до Києва: прем'єр Індії запропонує для закінчення війни з РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пікантності ситуації із приїздом Моді додає те, що на початку липня лідер Індії був із дводенним візитом до РФ. Саме тоді як російські війська вдарили по Охматдету. Тоді Володимир Зеленський досить емоційно відреагував на потиск рук Моді з Путіним. Чому зараз Моді збирається до України? Чи може це бути пов'язане з тим, що ми поступово входитимемо в переговорний процес, і Індія теж хоче зайняти в ньому якесь місце, особливо з огляду на активізацію Китаю? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.