Головна Новини Суспільство події Православні розпочали відбудову української обителі на горі Афон
commentss НОВИНИ Всі новини

Православні розпочали відбудову української обителі на горі Афон

Долучитися до святої справи може кожен охочий

17 травня 2023, 21:39
Поділіться публікацією:

У центрі світового православного чернецтва святій горі Афон розпочалась відбудова першої україномовної обителі. Тут українські ченці матимуть змогу безперестанно молитися за свій народ і Батьківщину рідною мовою. Про це повідомляють "Коментарі".

Православні розпочали відбудову української обителі на горі Афон

На Афоні буде українська обитель

Поява українськомовної келії на Афоні, у найбільшому осередку православного чернецтва, є важливим кроком для збереження ідентичності української православної традиції та знаковою подією для українців усього світу, повідомляє пресслужба ПЦУ.

"За рішенням Собору старців Святого Монастиря Пантократор давню келійну Обитель Святих Архангелів (Фалакру) було передано українському ієромонаху Паїсію (Кролю) для проживання та відбудови. Ця обитель за часом заснування є історичною ровесницею Руси-України. Нинішній стан Келії в руїнах ніби символізує Україну, яку понівечили російські загарбники,  – сказав у своєму зверненні щодо відбудови українськомовної Келії Блаженнійший Митрополит Епіфаній. - Але так само, як, без сумніву, відбудується після нашої великої Перемоги вся Україна, так тепер відроджується та відбудовується і давня Келія – український духовний осередок на Святій Горі. Ми дякуємо всім людям, які у важкий час війни вносять свою лепту в перемогу, допомагаючи Збройним Силам України. І тим, хто своїми пожертвами долучається до відбудови святині на Афоні – визначної пам’ятки української традиції Православ’я. Віримо, що з Божим благословенням, спільними зусиллями, незабаром постане відновлена святиня – як символ незламності українського духу!".

Особливу молитву монахи обителі будуть возносити за невинно загиблих цивільних людей та українських воїнів, які героїчно загинули, захищаючи рідну землю від російських загарбників.

Після відбудови вона прийматиме не лише громадян України, зокрема українських воїнів, а й паломників з усіх куточків нашої планети – в ім’я єднання, зцілення та наповнення духовною силою.

Ознайомитись із проєктом та долучитися до нього можна за посиланням – ukraine-athos.com.ua.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини