Головна Новини Суспільство події Правоохоронці закривають очі на рейдерську атаку на одеське ГО "Центр захисту інвалідів" - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Правоохоронці закривають очі на рейдерську атаку на одеське ГО "Центр захисту інвалідів" - ЗМІ

На даний момент вже по другому колу відбувається переоформлення активів

3 грудня 2021, 12:26
Поділіться публікацією:

Рейдерська атака на Одеське Громадське об'єднання "Центр захисту інвалідів" (ЦЗІ) відбувається за потурання Приморського райвідділу Нацполіції та прокуратури Одеси. Про це повідомляє видання УНІАН.

Правоохоронці закривають очі на рейдерську атаку на одеське ГО "Центр захисту інвалідів" - ЗМІ

Фото: Нацполіція

У матеріалі зазначається, що рейдерську атаку на ГО "ЦЗІ" організував Сергій Дурач, який є головним обвинуваченим у справі про пожежу в одеському готелі "Токіо-Стар".

Наголошується, що пожежа в готелі "Токіо-Стар" сталася 17 серпня 2019 року, під час неї загинуло 9 людей, а ще 10 постраждали. Поліція затримала Дурача 16 липня 2020 року після того, як він повернувся до Одеси з Італії, де майже рік ховався. 5 серпня 2020 року суд замінив запобіжний захід Дурачу на цілодобовий домашній арешт, який згодом було скасовано.

Як пише ЗМІ, у березні 2021 року Сергій Дурач здійснив першу атаку на ЦЗІ, викравши документи та печатки ГО: "За заявою чинного голови ЦЗІ Аркадія Чорного, Київський райсуд Одеси зобов'язав Головне управління Нацполіції в Одеській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань Сергієм Дурачем та його спільниками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 357 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України".

Згідно з рішенням Київського райсуду Одеси, "Дурач Сергій Вікторович, Пархоменко Вадим Миколайович та інші невстановлені особи, діючи з корисливих міркувань та в інших особистих інтересах, викрали особливо важливі офіційні документи та печатки ГО "Центр захисту інвалідів" та інших юридичних осіб, є, а саме: ТОВ "Ашрам", ТОВ "Майничі", ТОВ "Басарі", Дочірнього підприємства "Компроміс", Виробничо-торгівельної фірми "Галатея" у вигляді дочірнього підприємства".

Журналісти порталу УНІАН передають, що розслідування щодо викрадення документів гальмується, водночас за заявою спільників самого Дурача поліція повела обшуки на підприємствах ЦЗІ: "Тиждень тому на підприємствах ЦЗІ та в приміщенні директора ГО Департаментом стратегічних розслідувань одеської поліції було проведено 5 масштабних обшуків, у яких брали участь близько 50 поліцейських. Під час обшуків було вилучено правовстановлюючі документи підприємств".

"За кілька днів адвокати громадського об'єднання з'ясували, що вилучені під час обшуків правовстановлюючі документи були використані для переоформлення права власності на цілу низку об'єктів нерухомості в Одесі. Все відбувалося через нотаріуса аж із Полтавської області. Зокрема йдеться про переоформлення права власності на торговий центр "Грецький" та ресторан "Київ" в Одесі, які належать дочірнім підприємствам ЦЗІ. Зараз відбувається переоформлення цих активів вже по другому колу", — пише ЗМІ.

Автори матеріалу роблять висновок, що оперативність та злагодженість дій рейдерів та правоохоронців є "вичерпним доказом зацікавленості останніх в успіху рейдерської атаки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини