Головна Новини Суспільство події Правила карантину з 25 січня: що буде заборонено
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила карантину з 25 січня: що буде заборонено

З понеділка починають діяти карантинні обмеження і заборони "помаранчевої" зони

24 січня 2021, 16:27 comments2801
Поділіться публікацією:

З 25 січня в Україні закінчується посилений локдаун, але деякі обмежувальні правила все одно продовжать діяти. Про це пише "РБК-Україна. Юа".

Правила карантину з 25 січня: що буде заборонено

Фото: карантин в Україні (РБК-Украина)

Забороняється проведення масових заходів в навчальних закладах, а також банкети та святкові заходи в кафе, ресторанах. Дискотеки та нічні клуби також будуть під забороною.

Закладам громадського харчування можна працювати з 7 до 23, при цьому розрахункові операції дозволені тільки до 22.00.

Музеї, виставки, галереї будуть працювати за умови, що один відвідувач буде на 10 кв. м. Крім того, дозволяється проводити релігійні заходи — 1 людина на 5 кв. м.

Можуть проводитися масові заходи (культурні, спортивні, соціальні), головна умова — не більше 20 осіб з дистанцією в 1,5 метра. Кінотеатри теж відкриються, але зал повинен бути заповнений лише на 50 відсотків.

Відвідувати групові заняття і вищі навчальні заклади можна тільки групами не більше 20 осіб.

Забороняється проведення медустановами планових госпіталізацій, але це не стосується надання медичної допомоги вагітним, новонародженим, хворим з онкозахворюваннями, паліативним хворим та випадків.

Спортзали, фітнес-центри також не зможуть відкритися. Крім тих, хто може забезпечити відвідування не більше 1 людини на 20 кв. м.

Правила карантину з 25 січня: що буде заборонено - фото 2

Головними і незмінними залишаються такі правила: носіння захисної маски, носити з собою документи, що посвідчують особу, уникати перебування в громадських місцях. Не можна залишати місця самоізоляції і обсервації самовільно.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Польщі скасували обов'язковий карантин для іноземців. Влада Польщі скасувала обов'язковий 14-денний карантин для іноземців, якщо вони мають при собі негативний тест на коронавірусну інфекцію Covid-19. Про це повідомляє польське видання Dziennik Ustaw.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини