Головна Новини Суспільство події Прапор за 14 мільйонів: в Миколаєві хочуть витратити рекордну суму на державний символ
commentss НОВИНИ Всі новини

Прапор за 14 мільйонів: в Миколаєві хочуть витратити рекордну суму на державний символ

Новий прапор в Миколаєві хочуть встановити в одному з місцевих парків

5 березня 2021, 03:18
Поділіться публікацією:

Місцева влада міста Миколаїв вирішили встановити в місті нову стелу з державним прапором України. Витратити на це планують 14 млн грн. — 5 млн грн. з обласного бюджету та ще 9 млн грн з міського. Про це пише видання "Новини N".

Прапор за 14 мільйонів: в Миколаєві хочуть витратити рекордну суму на державний символ

Прапор України

Пропозиція про встановлення нового прапора озвучила начальник відділу управління персоналом, організаційної та адміністративно-господарської роботи управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Миколаєва Олена Круглікова. За словами чиновниці, рішення про встановлення прапора за 14 млн гривень йде в рамках проекту про встановлення нових прапорів у всіх великих обласних центрах.

Місцева влада Миколаєва планує встановити новий прапор в парку "Юних Героїв", розташованому на стику вулиць Адмірала Макарова, Микільської і Обсерваторній в Заводському районі міста.

Раніше "Коментарі" писали, що в Білорусі можуть віднести біло-червоно-білий прапор до екстремістської символіки. У Генпрокуратуру звернулися "небайдужі" білоруси із заявою, щоб влада заборонила БЧБ-символіку і зарахували її до екстремістської. Щоб зробити це можливим, вони просять прокуратуру звернутися в суд. Тим часом білоруські чиновники зараз займаються законопроектом про недопущення героїзації нацизму. Для цього була створена спеціальна робоча група, деякі учасники якої також говорять про заборону БЧБ-символіки. Багато білорусів вже ініціювали збір підписів, щоб захистити символіку. Планується зібрати не менше 50 000 голосів. Нагадаємо, біло-червоно-білий прапор став фактично символікою білоруських протестів. Мітингувальники несли його маршами, а також тримали в руках, коли об'єднувалися в ланцюзі солідарності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

стас

5 березня 2021, 09:05

что за дикие расценки? распил и только


Новини