Головна Новини Суспільство події Працював на ворога: у Миколаєві затримано інформатора, який наводив ракети на місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Працював на ворога: у Миколаєві затримано інформатора, який наводив ракети на місто

СБУ затримала ще одного інформатора російського гру в Миколаєві

сьогодні, 13:14
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України у Миколаєві затримала місцевого жителя, якого підозрюють у тому, що він передавав російським військовим інформацію про розташування українських військових у місті. Чоловік працював на російську військову розвідку (ГРУ) і допомагав коригувати ракетні та дронові удари по Миколаєву.

Працював на ворога: у Миколаєві затримано інформатора, який наводив ракети на місто

СБУ затримала агента ГРУ у Миколаєві, який коригував ракетні та дронові атаки

Затриманому 43 роки, і він вже мав проблеми із законом. У 2014 році він залишив військову частину без дозволу і був покараний штрафом. З початком повномасштабної війни чоловік став активно підтримувати російську агресію, відкрито висловлюючи свої проросійські погляди в російських Telegram-каналах. Це і привернуло увагу російських військових, які зв'язалися з ним через месенджер.                                             

Отримавши завдання від російських кураторів, чоловік ходив містом і приховано фіксував місця, де перебували українські військові, передаючи цю інформацію ворогу. СБУ затримала його вдома, де він і жив.                                                              

Йому оголошено підозру за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за передачу інформації про переміщення українських військових під час воєнного стану. Тепер чоловіку загрожує до 12 років тюрми.

“Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану)”, — йдеться в повідомленні СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини