Головна Новини Суспільство події Працівники ТЦК вигадали цинічні схеми, як заробити на мобілізації: виманили сотні тисяч доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Працівники ТЦК вигадали цинічні схеми, як заробити на мобілізації: виманили сотні тисяч доларів

В місяць «заробіток» становив 150 тис доларів

24 липня 2024, 18:06
Поділіться публікацією:

Поліція Тернопільщини ліквідувала корупційну схему представників районного ТЦК. У поліціє повідомляють, що злочинний план для бажаючих уникнути мобілізації налагодили посадовці одного з районних територіальних центрів комплектування області. У місяць "заробітки" зловмисників становили від 100 000 до 150 000 доларів.

Працівники ТЦК вигадали цинічні схеми, як заробити на мобілізації: виманили сотні тисяч доларів

Гроші, виявлені при обшуку

Як повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко, ще в березні 2024 року в поле зору оперативників карного розшуку потрапила група осіб з числа працівників ТЦК СП, окремих представників органів місцевого самоврядування, а також цивільних осіб, які на чолі з районним комісаром розробили різні схеми щодо ухилення від мобілізації.

При цьому, як відзначив Зюбаненко, і ході розслідування ставало відомо про все більше таких схем, а сума заробітку збільшувалася, адже співробітники ТЦК кожного місяця вимагали все більше і більше коштів за свої "послуги".

"Цивільні особи, які надавали посадовим особам цікаву інформацію отримували грошову винагороду. Вони надавали інформацію про осіб, які могли мати певні кошти чи заощадження і підпадали під мобілізацію. Після того, як з цими людьми попрацювали співробітники ТЦК СП, вони отримувала до 30% заробітку", — розповів Зюбаненко.

Окрім того, відомо, що Кожна послуга, яку "надавали посадовці", мала свою ціну. Сума коливалася від тисячі до 15 тисяч доларів. За оновлення військових даних із проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації хотіли до 2000 доларів. Від 5000 до 15 000 тисяч доларів "коштував" вплив на членів ВЛК з метою списання з військової служби, а також за допомогу у переведенні з бойових частин в тилові з перспективою звільнення з війська.

Також, за словами Зюбаненка, співробітники ТЦК СП дуже цинічно діяли і щодо бізнесу, зокрема аграріїв. Вони приходили до них і погрожували забрати у цілях мобілізації більше техніки. Аграрії розуміли, що жнива на носі, і тому погоджувалися платити.

Зюбаненко каже, що вже відомо про понад 150 осіб, які скористалися "послугами" співробітників ТЦК СП.

Організатору та одному зі спільників слідчі вже повідомили про підозру. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Одесі працівник ТЦК за невручення повістки брав 4 тис доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини