Головна Новини Суспільство події Повстанці-хусити атакувати судно з українцями: вони не очікували того, що сталось
commentss НОВИНИ Всі новини

Повстанці-хусити атакувати судно з українцями: вони не очікували того, що сталось

Українці вдало відбили атаку повстанців-хуситів, які використали для нападу на контейнеровоз морський безпілотник у Червоному морі.

24 липня 2024, 17:12 comments8572
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Червоне море перетворилось на одне з найнебезпечніших місць для цивільних суден. У цих водах в будь-який момент можуть напасти на корабель, тому на контейнеровози наймають екіпаж зі зброєю для охорони. В соціальні мережі потрапило відео, як українці вдало протистоять нападу морського дрона в Червоному морі.

Повстанці-хусити атакувати судно з українцями: вони не очікували того, що сталось

Українці знищили морський дрон повстанців-хуситів. Фото з відкритих джерел

Єменські повстанці-хусити активно шукають цивільні судна Червоному морі, які атакують морськими дронами. Один з таких контейнеровозів був під охороною українців, які помітили наближення ворожого морського дрона.

Українські члени екіпажу схопили вогнепальну зброю та після кількох пострілів ліквідували загрозу, перед тим, як морський дрон єменських повстанців міг знищити їх корабель. Нижче можна переглянути вдалі дії українців у Червоному морі. Відео містить нецензурну лексику.

Єменські повстанці-хусити стверджують, що нібито атакують лише пов'язані з Ізраїлем судна, або ті, які прямують в країну, чи звідти. Однак багато суден, які не мають жодного зв'язку з Ізраїлем стають жертвами нападів повстанців-хуситів у Червоному морі. Через небезпеку нападів великі судноплавні компанії припинили використовувати Червоне море, через яке зазвичай проходить майже 15% світової морської торгівлі, і замість цього вони пливуть набагато довшим маршрутом навколо Африки.

Повстанці-хусити - це озброєна політична та релігійна група, яка виступає за шиїтську мусульманську меншість Ємену. Вони заявляють, що є частиною очолюваної Іраном "осі опору" до якої входить ХАМАС, Хезболла та інші рухи, які ведуть військові дії проти Ізраїлю, США та усього Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін звернувся до Саудівської Аравії та запропонував забезпечити єменських хуситів російською зброєю.

Також "Коментарі" писали, що Іран пригрозив Ізраїлю війною на знищення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини