Головна Новини Суспільство події Повне ембарго тепер реальність: у світі нарешті знайшли заміну російській нафті
commentss НОВИНИ Всі новини

Повне ембарго тепер реальність: у світі нарешті знайшли заміну російській нафті

Світ дедалі ближче до того, щоб повністю відмовитися від російської нафти, кошти від продажу якої найбільше наповнюють російський бюджет

2 червня 2022, 08:25
Поділіться публікацією:

Саудівська Аравія дала згоду, щоб у рази збільшити видобуток нафти. При цьому в Саудівській Аравії виставили умову, яка дуже грає на руку Україні, там вимагають, щоб Росія зіткнулася з ще більшими санкціями, які не давали б їй можливості добувати нафту в тих обсягах, щоб раніше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють джерела "FT".

Повне ембарго тепер реальність: у світі нарешті знайшли заміну російській нафті

Нафта. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Саудівська Аравія чинила опір закликам прискорити збільшення видобутку, незважаючи на те, що ціни на нафту досягли близько 120 доларів за барель, що є найвищим рівнем за десятиліття. Саудівська Аравія вважає, що їй слід тримати вільні виробничі потужності у резерві. Але побоювання щодо прямої нестачі постачань посилилися після того, як ЄС запровадив ще один пакет санкцій проти Москви, включаючи нафтове ембарго.

Одна поінформована людина сказала FT, що "Саудівська Аравія усвідомлює ризики та те, що втрата контролю за цінами на нафту не в її інтересах".

На думку Саудівської Аравії, справжнього дефіциту поки що не спостерігається.

Люди, знайомі з переговорами, повідомили, що Саудівська Аравія погодилася зміну тону в рамках зближення з адміністрацією президента США Джо Байдена.

Одне з дипломатичних джерел повідомило, що обговорювалося негайне збільшення видобутку в Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах, про що може бути оголошено на зустрічі ОПЕК у четвер. Але нічого ще не вирішено, і ОПЕК все може дотримуватись свого плану видобутку, який діє з початку кризи COVID-19.

Джерело повідомило, що збільшення видобутку, заплановане на вересень, буде перенесено на липень та серпень, хоча ОПЕК має схвалити цю зміну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не лише американські HIMARS: стало відомо, яку смертоносну зброю передасть Україні Лондон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини