Головна Новини Суспільство події Поверніть свій дім: як отримати компенсацію за пошкоджене житло через Дію
commentss НОВИНИ Всі новини

Поверніть свій дім: як отримати компенсацію за пошкоджене житло через Дію

На відновлення житла дається 12 місяців з моменту отримання коштів

25 липня 2024, 16:22
Поділіться публікацією:

Українці, чиї домівки постраждали від бойових дій, можуть отримати компенсацію на ремонт через програму єВідновлення. Якщо ваша квартира чи будинок зазнали ушкоджень, держава готова допомогти фінансово.  “Коментарі” детально розповідають, як отримати компенсацію через Дію.

Поверніть свій дім: як отримати компенсацію за пошкоджене житло через Дію

Як отримати гроші за пошкоджене житло через Дію

Крок 1: Оновлення Дії

Перш за все, переконайтеся, що у вас встановлена остання версія мобільного застосунку Дія. Це забезпечить коректну роботу всіх функцій та доступ до актуальної інформації.

Крок 2: Повідомлення про пошкодження

Зайдіть у Дію та оберіть послугу "Пошкоджене майно". Заповніть усі поля, детально опишіть характер пошкоджень та додайте фотографії. Це допоможе комісії оцінити обсяг робіт та визначити розмір компенсації.

Крок 3: Відкриття рахунку єВідновлення

Зверніться до одного з банків-партнерів програми: ПриватБанк, Монобанк, А-Банк, Sense Bank або ПУМБ. Відкрийте спеціальний рахунок єВідновлення, на який будуть зараховані кошти компенсації.

Крок 4: Подача заявки

Поверніться до Дії та подайте заявку на отримання компенсації. Вкажіть номер рахунку єВідновлення та додайте всі необхідні документи, що підтверджують ваше право власності на житло.

Крок 5: Огляд майна

Після розгляду заявки комісія призначить дату огляду вашого пошкодженого майна. Під час огляду фахівці оцінять обсяг робіт та зафіксують усі пошкодження.

Крок 6: Очікування рішення

Комісія розгляне результати огляду та прийме рішення щодо розміру компенсації. Це рішення буде внесене до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна.

Крок 7: Отримання коштів

Після прийняття позитивного рішення кошти будуть зараховані на ваш рахунок єВідновлення. Ви отримаєте сповіщення про зарахування коштів.

Крок 8: Використання коштів та звітування

Витратити кошти можна на будівельні матеріали та послуги підрядників, які зареєстровані в програмі єВідновлення. Обов'язково зберігайте всі чеки та документи, що підтверджують ваші витрати. Після завершення ремонту надайте звіт про використання коштів через Дію.

Зазначимо, що необхідно витратити гроші протягом року, інакше вони повернуться до держбюджету. Якщо компенсація складає більше ніж 200 тисяч гривень, спочатку вам виплатять 70%, а решту — після подачі звіту про використання коштів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини