Потрібно допомогти "запобігти ядерній аварії": чому Гроссі екстрено їде на ЗАЕС

Ситуація на ЗАЕС знову у центрі уваги

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі перебуває на шляху до Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у Twitter-акаунті Гроссі.

"Пройшло два роки з того часу, як ми заснували Місію підтримки та сприяння в Запоріжжі, щоб допомогти забезпечити ядерну безпеку на найбільшій у Європі АЕС. Я їду на Запорізьку АЕС, щоб продовжити нашу допомогу та допомогти запобігти ядерній аварії", - написав Рафаель Гроссі. .

Зазначимо, місія МАГАТЕ на чолі з гендиректором агентства 27 серпня відвідала Курську АЕС.

"З огляду на серйозність ситуації я особисто очолюю місію Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Курській атомній електростанції (КАЕС) у РФ", - зазначив Гроссі.

Він запевнив, що у зв'язку з новими подіями та підвищенням рівня військової активності поблизу КАЕС уважно стежить за розвитком подій на місці, особливо щодо станції.

"Ситуація розвивається, і дуже важливо, щоб завтра, коли я прибуду на станцію, я на власні очі побачив ситуацію та обговорив модальності подальших дій, які можуть знадобитися для оцінки стану ядерної безпеки та захищеності ХАЕС", - додав Гроссі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) дослідили наслідки пожежі на Запорізькій АЕС та зробили перші висновки щодо інциденту. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на прес-службу МАГАТЕ.