Потрібне господарське мило: як захистити рослини від шкідників

Досвідчені дачники підказали, як за допомогою звичайного господарського мила можна захистити рослини на городі від шкідників

Якщо хочете захистити свої рослини від шкідників та захворювань, то необов'язково обробляти їх дорогими препаратами. У цій справі, як кажуть досвідчені дачники, добре допомагає простий та бюджетний засіб.

Будь-який дачник може спростити собі завдання та у боротьбі зі шкідниками використовувати звичайне господарське мило. Брусок потрібно натерти на великій тертці (достатньо 250-300 г), щоб воно швидше розчинилося. Далі відправте його в 10 л гарячої води, ретельно перемішайте і залиште, щоб розчин остигнув. Після охолодження проконтролюйте, щоб у рідині не залишилося твердих частинок, інакше вони можуть спричинити опіки рослин. Можна розчин профільтрувати через марлю.

Потім мильною водою, у якій містяться небезпечні сполуки багатьом комах, потрібно обприснути рослини. Але тільки не квітучі молоді рослини, щоб не нашкодити їм.

Експерти кажуть, що такий розчин відмінно справляється з борошнистим червцем, попелицею, павутинним кліщем, гусеницею та різними метеликами. Ще мильну воду можна використовувати для профілактики чи лікування грибкових захворювань в рослин. Особливо добре рідина справляється із сірою пліснявою.

Нагадаємо, що картопля - корисний, смачний і популярний овоч на нашому столі, тому його садять у великій кількості. Але щоб отримати хороший і багатий урожай, за культурою потрібно правильно і своєчасно доглядати. Якщо ви не хочете використовувати хімічні засоби, тоді скористайтеся лайфхаком, який допомагає підвищити врожайність овочів. Що для цього потрібно?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підвищити врожай томатів у 2 рази.