Головна Новини Суспільство події Потрібен тільки номер телефону: який вид шахрайства набирає обертів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Потрібен тільки номер телефону: який вид шахрайства набирає обертів в Україні

У кіберполіції попереджають, що слід бути обережним, розміщуючи у відкритому доступі свій номер телефону

11 серпня 2021, 12:58 comments2200
Поділіться публікацією:

Шахрайство, пов'язане з інтернетом або телефонними дзвінками, давно процвітає на території нашої держави. Нечисті на руку люди постійно придумують нові схеми, які дозволяють обдурити занадто довірливих українців. Попередження про новий вид маніпулювання опублікували у київському департаменту кіберполіції України, повідомляє "УНІАН".

Потрібен тільки номер телефону: який вид шахрайства набирає обертів в Україні

Шахраї можуть вкрасти ваші гроші, знаючи лише номер телефону. Фото: Depositphotos

За словами голови Управління протидії кіберзлочинам у Києві Івана Тимошенка, шахрайська схема, котра набирає обертів, пов'язана ыз номерами телефонів українців. Із допомогою лише такої інформації аферисти примудряються проводити банківські операції, які відкривають їм доступ до чужих фінансів.

Особливо уважним, стверджує Тимошенко, слід бути людям, котрі регулярно публікують будь-які рекламні оголошення, використовуючи для цього особистий номер. Найчастіше саме такі телефонні номери використовуються людьми в якості банківських. Для шахраїв же такий зв'язок — тільки на руку.

Як пояснили в кіберполіції, майже 90% номерів телефонів, вказаних у рекламних повідомленнях, так чи інакше пов'язані з банківськими рахунками громадян України.

Подробиці вибору жертв правоохоронцям розкрила одна із аферисток, спійманих "на гарячому". За словами жінки, вона орієнтувалася не тільки на наявність телефонного номера, але і на "вартість" оголошення. Як пояснила шахрайка, її логіка дуже проста — якщо людина збирається розлучитися з річчю, яка стоїть значну суму, значить, у нього повинні бути гроші.

Кіберполіцейські не рекомендують використовувати в інтернет-продажах або на будь-яких інших публічних ресурсах номера телефонів, які ви прив'язали раніше до банківських рахунків. Для цих потреб краще завести додаткову картку, що зможе убезпечити від нападок шахраїв.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Мережі стає популярним спосіб "розлучення" людей на гроші, коли шахраї використовують для прикриття імена відомих особистостей, в тому числі телеведучих. Як не попастися на вудку аферистів, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому навіть звичайне запрошення в театр зараз може бути частиною шахрайської схеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини