Головна Новини Суспільство події Потопи на західній Україні: коли покращиться погода
commentss НОВИНИ Всі новини

Потопи на західній Україні: коли покращиться погода

В Укргідрометцентрі пояснили, чому в західних районах України ллють сильні дощі, а також дали прогноз погоди на найближчі дні

24 червня 2020, 14:15 comments2033
Поділіться публікацією:

У західних областях України через негоду тривають затоплення, але синоптики обіцяють поліпшення погодних умов вже сьогодні. Про це розповіли в Українському гідрометеорологічному центрі, передає ТСН.

Потопи на західній Україні: коли покращиться погода

Фото: dsns.gov.ua

Як пояснив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, така погода на заході країни спостерігається вже декілька днів — з 20 червня. Однак сьогодні, 24 червня, має настати підвищення атмосферного тиску, фронт буде поступово розмиватися, а інтенсивність дощів буде зменшуватися.

"На вихідних на заході Україні вже будуть звичайні літні дощі, помірні. Значних опадів у регіоні не очікується", — сказав Білик.

За його словами, негоду спровокували атмосферні фронти, які зараз знаходяться в постраждалих від потопів регіонах. Так, вся Україна перебуває в малоградієнтному полі зниженого тиску, яке супроводжується дощами, але над західними областями – малорухливий атмосферний фронт. Саме тому там йде більше дощів, особливо в гірських районах.

Нагадаємо, паводки на західній Україні перевищили масштаби затоплення 2008 року, постраждала й лікарня, де є пацієнти з коронавірусом. Так, в Івано-Франківський області затопило лікарню, де перебувають пацієнти з коронавірусної інфекцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини