Головна Новини Суспільство події Посол України в Туреччині розповів про сценарій, якщо Україна погодиться на припинення вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України в Туреччині розповів про сценарій, якщо Україна погодиться на припинення вогню

Василь Боднар попередив, що припинення вогню означає, що 25% території залишиться під контролем РФ і агресор набирає сили

26 липня 2024, 11:08 comments1612
Поділіться публікацією:

Припинення вогню без виведення Росією своїх військ із окупованих територій дасть Москві "час, щоб зміцнити свої можливості та відновити напади на Україну". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Euronews" зробив посол України в Туреччині Василь Боднар.

Посол України в Туреччині розповів про сценарій, якщо Україна погодиться на припинення вогню

Посол України у Туреччині Василь Боднар. Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що багато країн запропонували ідею припинення вогню. На перший погляд, все виглядає вірно, але з тих, хто запропонував так зване перемир'я, не замислюється над тим, що це означає.

Василь Боднар зазначив, що якщо Україна пристане на таку пропозицію, то 25% української території залишаться під контролем Росії. Другий момент – Росія виграє дорогоцінний час, щоб зміцнити свої можливості та відновити свої напади на Україну”.

Посол наголосив, що вирішення проблеми російської окупації, яка триває в Україні вже понад два роки, лежить лише через захист територіальної цілісності України у рамках міжнародного права.

"Будь-яка інша пропозиція не повинна братися до уваги, і саме тому ми її відхилили", – сказав посол.

Боднар пояснив, що українське бачення припинення війни єдине і незмінне: "Наші методи досягнення миру дуже прості: виведення російських військ та захист міжнародного права, а потім ми можемо почати говорити про інші можливості".

Говорячи про заклик до припинення вогню, який озвучив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час його нещодавнього візиту до Києва, Боднар заявив, що пропозиція Орбана щодо припинення вогню не містить жодних деталей.

Він також додав, що Україна, бажаючи приєднатися до НАТО, не має наміру провокувати Росію чи створювати геополітичні зміни, мета лише – безпека та "тривалий світ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — тепер Путін точно захоче перемир'я: The Economist назвав головну причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини