Головна Новини Суспільство події Посол України у ФРН розповів, чому Берлін до останнього відмовлявся допомагати Києву оборонятися
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України у ФРН розповів, чому Берлін до останнього відмовлявся допомагати Києву оборонятися

У Берліні давали Україні "кілька годин" після вторгнення РФ, тому не допомагали

29 березня 2022, 12:55 comments1099
Поділіться публікацією:

В уряді Німеччини були впевнені, що "військова спецоперація" РФ триватиме від сили кілька годин, після чого Україна буде окупована російськими військами, а на чолі країни буде поставлено проросійський маріонетковий уряд. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю німецькому виданню "Frankfurter Allgemeine Zeitung" розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Посол України у ФРН розповів, чому Берлін до останнього відмовлявся допомагати Києву оборонятися

Андрій Мельник. Фото: з відкритих джерел

Дипломат розповів, що після російського вторгнення у нього відбулася не дуже приємна розмова з кількома впливовими у Німеччині політиками. Зокрема, міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер прямо в очі йому заявляв, що поразка України вирішена наперед і цей хід вже неможливо змінити. Міністр був упевнений, що вся російська операція триватиме в Україні кілька годин, після чого влада в країні буде повалена.

За словами Андрія Мельника, Крістіан Лінднер, впевнений у російській швидкій перемозі, дав зрозуміти, що постачати зброю Україні або виключати Росію зі SWIFT – немає жодного сенсу. В уряді ФРН припускали, що далі розмову треба буде вести з маріонетковим українським урядом, який в Україні поставить Кремль.

Український дипломат зізнався, що ця розмова була однією з найгірших у його житті.

Нагадаємо, Німеччина була однією з тих країн Європейського Союзу, які виступали категорично проти постачання Україні оборонного озброєння і навіть видавали заборону постачати озброєння третім країнам через територію ФРН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — символ Z – під забороною: глава МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до світової спільноти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини